Mergi la conţinutul principal

Încolonarea, cu cânteeec înainteee, Marș!

Societatea românească pare mai polarizată ca oricând! De fapt, în toată lumea civilizată parcă se dă o bătălie cu o miză urâtă, scabroasă... Această pandemie sau ce-o fi, provocată sau nu de o mână criminală, a întunecat mințile... De fapt, frica de moarte a îngenuncheat un număr impresionant de oameni cu sau fără studii, săraci sau bogați, tineri sau bătrâni, femei sau bărbați, cu sau fără comorbidități. Multora le este frică și de aici.... potopul de cuvinte urâte care a invadat internetul. În fața fricii de moarte nu mai contează nimic. Democrația? Drepturile omului? Libertatea de opinie? Libertatea de mișcare? Dreptul la muncă, dreptul la sănătate, la educație?... Toate acestea și multe altele sunt călcate în picioare, iar cei care îndrăznesc să atragă atenția că s-a ajuns prea departe și că toate aceste sacrificii nu au reușit să oprească coronavirusul, ba dimpotrivă, sunt dușmanii poporului, înfierați într-un autentic stil proletar. Mai rămâne să se înființeze tribunalele poporului și să fie puși la zid cei care îndrăznesc să se îndoiască de eficiența ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, de eficiența unuia ca Raed Arafat pentru care, vă aduceți aminte, a ieșit lumea în stradă și a picat guvernul PDL, pentru cei care au tupeul să pună sub semnul întrebării aceste vaccinuri – de fapt studii, așa cum sunt numite chiar de unii producători.

Nu am de gând să “reîncălzesc supa”, astfel că mă voi referi doar la sistemul de învățământ grav avariat! Nu ajungea că oricum eram în urmă tare față de țările civilizate! Acum, chiar de bună voie am sacrificat niște generații și pentru ce? Nu se duc copiii și adolescenții la școli și licee, în schimb se adună în găști în parcuri, prin parcări, pe la blocuri și fac toți caterincă. Cu măștile sub bărbie. În Brăila, inspectorul școlar general, liberalul Cătălin Canciu parcă s-a așezat la start într-o întrecere socialistă. “Având în vedere că procentul celor programați sau vaccinați deja e de peste 60%, eu zic că stăm bine la acest capitol. Din prima zi în care am fost numit inspector școlar general le-am cerut directorilor și tuturor colegilor să aibă o atitudine proactivă. Acesta este sfatul medicilor și nu avem altă soluție pentru a reveni la normalitate decât vaccinarea. Puterea exemplului începe de la tine și eu cred că vaccinarea este singura soluție”, a declarat recent Cătălin Canciu. Pe bune? TOȚI medicii recomandă vaccinarea? TOȚI directorii de școli și TOȚI colegii domnului profesor Canciu trebuie să aibă o “atitudine proactivă”? TOȚI? Nu are nimeni dreptul să aibă propriile îndoieli, să citească prospectul vaccinurilor și să constate cum chiar producătorii le numesc studii? Nu are nimeni dreptul să asculte și opiniile medicilor care NU recomandă vaccinarea? Nu are nimeni dreptul să se teamă până la urmă de reacțiile adverse provocate de administrarea vaccinurilor? Cu TOȚII, directori de școli, profesori, elevi, trebuie să se încoloneze și să respecte directiva lui Canciu și obediența lui față de guvernul Cîțu? Jalnic! Și cei care îndrăznesc să nu fie “proactivi” ce pățesc? De exemplu, dascălii care le spun sincer părerea lor elevilor de la clasă... Ce pățesc aceștia, dacă-i află Canciu? Chiar sunt curioasă dacă are cineva curajul, mai ales dintre directorii de școli și licee să aibă altă opinie... Și această lipsă de curaj, în condiții de democrație, la 30 de ani de la căderea comunismului, chiar nu vi se pare îngrijorător?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro