Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru violatorul în serie care a tăbărât pe o bătrână de 74 de ani

•  Vasile Florescu, de 64 de ani, individ condamnat anterior pentru viol, a primit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, 6 luni plus alte 2.369 zile rămase neexecutate din condamnările anterioare • în octombrie 2016, bătrâna de 74 de ani a fost atacată în propria locuinţă şi ameninţată cu moartea, victima luptându-se cu violatorul, chiar dacă a fost lovită cu brutalitate 

 

A băgat groaza într-o bătrână de 74 de ani, care locuieşte pe strada Plutinei, iar acum va sta ani buni la închisoare. Este vorba despre violatorul în serie Vasile Florescu, de 64 de ani, care, în octombrie 2016, a atacat-o pe femeie şi a fost la un pas de a o viola. Bărbatul mai fusese la închisoare pentru infracţiuni de viol şi fusese eliberat, însă nu s-a liniştit, dovadă că a vrut să mai facă o victimă. Nu a reuşit însă să îşi ducă planul până la capăt, întrucât bătrâna s-a luptat cu vizitatorul nepoftit, în ciuda loviturilor crunte pe care le-a primit.

Judecătorii Tribunalului Brăila au dispus ca inculpatul Florescu Vasile să execute o pedeapsă principală de 3 ani, 6 luni şi 2.369 zile închisoare, acestea din urmă fiind zile rămase neexecutate din condamnările anterioare. Bărbatul a contestat decizia primei instanţe, însă la Curtea de Apel Galaţi nu a obţinut vreo reducere a pedepsei.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 2/3 octombrie 2016, bătrâna de 74 de ani se afla acasă, iar în jurul orei 2.55 s-a trezit din somn şi a deschis yala de la uşa de acces, apoi a mers înapoi în pat, pentru că o aştepta pe fiica sa, care urma să vină de la serviciu. După 10 minute, persoana vătămată a auzit cum s-a deschis uşa de acces în locuinţă şi a crezut că este fiica sa, însă în cameră a intrat inculpatul Florescu Vasile, pe care nu-l cunoştea, acesta mirosind puternic a alcool. Inculpatul i-a propus victimei să întreţină cu el un raport sexual, ameninţând-o că, dacă îl va refuza, îi va lua viaţa. Enervat că victima începuse să ţipe, violatorul a început să o lovească, fără milă, cu palmele, apoi cu pumnii în figură, ameninţând-o din nou cu moartea. Recidivistul s-a dezbrăcat de haine, după care a încercat să o batjocorească pe bătrâna de 74 de ani care, disperată, i s-a opus din răsputeri, lovindu-l şi zgâriindu-l pe faţă. Ameninţată în continuare cu moartea, biata femeie a fost obligată să se dezbrace, dar apoi s-a prefăcut că a leşinat şi a cerut să iasă afară, pentru a consuma o cană de apă. Inculpatul a ieşit după victimă în curte, însă bătrâna a reuşit să fugă la camera unde locuia nepotul ei şi a bătut în uşă, cerând ajutorul. Acesta a ieşit din casă şi a acoperit-o pe femeie cu o pătură, apoi a dat alarma la poliţie.

Autorul agresiunii de pe strada Plutinei s-a făcut nevăzut. El a fost prins şi arestat 20 de zile mai târziu, mai precis în ziua de 25 octombrie 2016, fiind acuzat de tentativă de viol şi violare de domiciliu. După trimiterea în judecată a inculpatului, dosarul a ajuns pe rolul instanţei de judecată, iar condamnarea a venit la scurt timp.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro