Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Închisoare pentru cuţitarul de pe Calea Galaţi

inculpatul Nicolau Marian, acuzat de tentativă de omor, faptă comisă în august 2018 pe Calea Galaţi, a primit 4 ani închisoare la Tribunalul Brăila • soluţia a fost atacată cu apel • în vara anului trecut, Nicolau l-a înjunghiat cu cuţitul în abdomen pe un tânăr

 

Atacul violent de pe Calea Galaţi l-a costat închisoarea. Inculpatul Nicolau Marian, de 43 de ani, acuzat de tentativa de omor comisă în august 2018 pe Calea Galaţi, a fost condamnat la 4 ani închisoare de Tribunalul Brăila. Pedeapsa nu este definitivă şi poarte fi atacată cu apel, dosarul urmând să ajungă la instanţa superioară pentru soluţia finală. Oricum, cuţitarul de pe Calea Galaţi nu a stat prea mult pe gânduri şi a contestat deja măsura primei instanţe.

În august 2018, Nicolau l-a înjunghiat cu cuţitul în abdomen pe un tânăr, iar acum şi-a primit pedeapsa. “În temeiul dispoziţiilor Codului de Procedură Penală încetează procesul penal privind pe inculpatul Nicolau Marian, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Galaţi, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată. Condamnă pe inculpatul Nicolau Marian la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii de 4 ani. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestării preventive de la data de 31.08.2018 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului. Admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi obligă inculpatul să plătească acestei părţi civile suma de 8.048,57 lei reprezentând contravaloare servicii medicale acordate părţii civile T. D. Obligă inculpatul să plătească acestei părţi civile T.D. suma de 2.600 lei reprezentând daune materiale şi suma de 20.000 lei reprezentând daune morale. Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 20 de lei reprezentând contravaloarea cuţitului de bucătărie folosit la agresionarea părţii civile T.D. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată la începutul acestei luni de Tribunalul Brăila.

Inculpatul Nicolau Marian a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila în decembrie 2018.

La data de 30 august 2018, ora 21.00, poliţiştii brăileni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un tânăr a fost înjunghiat cu un cuţit în abdomen pe Calea Galaţi. Persoana vătămată, în vârstă de 22 de ani, a fost internată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiindu-i pusă viaţa în primejdie. La scurt timp, poliţiştii l-au prins pe bărbatul bănuit de comiterea faptei, acesta fiind condus la sediul Poliţiei. El s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de omor, fiind dus la arest. Măsura arestului a fost prelungită ulterior, iar inculpatul a încercat în zadar să scape. Judecătorii Tribunalului Brăila au tot respins cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Nici cu excepţiile invocate în dosar, în speranţa că va scăpa de judecată, nu a avut sorţi de izbândă. Judecătorii au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis la data de 21.12.2018 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila în cauza penală înregistrată la această unitate de parchet privind pe inculpatul Nicolau Marian, trimis în judecată în stare de arest preventiv. S-a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Nicolau, cel care a decis să-i dea o “lecţie” cu cuţitul, tânărului întâlnit pe Calea Galaţi.
Categorie articol: 

Comentarii