Mergi la conţinutul principal

Închisoare cu suspendare pentru că şi-a înjunghiat concubinul cu foarfecele

• Ionica Surdeanu a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie • în februarie a.c., femeia l-a înjunghiat pe Daniel Raţă cu foarfecele în torace, bărbatul fiind la un pas de moarte şi pierzând 3 litri şi jumătate de sânge • motivul agresiunii: aflat în stare de ebrietate, concubinul o luase la pumni pe Ionica, dar şi pe fiul acesteia, de 9 ani

 

În vârstă de 37 de ani, Ionica Surdeanu, din comuna Tudor Vladimirescu, a fost condamnată definitiv la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie. Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii Tribunalului Brăila au obligat-o pe femeia condamnată să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Comunei Tudor Vladimirescu, şi să plătească despăgubiri către Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (contravaloarea îngrijirilor medicale acordate victimei).    

Ionica Surdeanu a fost pusă sub control judiciar şi trimisă în judecată pe motiv că, la începutul lunii februarie, şi-a înjunghiat concubinul cu un foarfece în abdomen, după ce acesta, beat mort, a luat-o la bătaie. Daniel Raţă, bărbatul înjunghiat de femeia furioasă, a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale, fiind la un pas de moarte, după ce a pierdut nu mai puţin de 3 litri şi jumătate de sânge.

 

Ionica a sărit în ajutorul copilului abuzat

Daniel Raţă şi Ionica Surdeanu, din comuna Tudor Vladimirescu, trăiau de ceva vreme în concubinaj. Au împreună o fetiţă de 2 ani, iar femeia de 37 de ani mai are în grijă un băieţel de 9 ani şi jumătate, dintr-o relaţie anterioară. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, bărbatul care avea să ajungă la spital din pricina concubinei obişnuia să consume băuturi alcoolice, iar când bea, devenea agresiv. Mai întâi, se lua la ceartă cu Ionica, după care o lua la bătaie.

Cam aşa s-au petrecut lucrurile şi în seara zilei de 4 februarie 2016. În jurul orei 21:00, Daniel Raţă s-a întors acasă beat, iar după vreo jumătate de oră avea să izbucnească scandalul. Ameţit de alcool, bărbatul i-a reproşat femeii că nu i-a gătit nimic de mâncare, după care a luat-o la bătaie. Ionica a primit mai multe lovituri în faţă (certificatul medico-legal atestă că a avut nevoie de 9 zile de îngrijiri medicale). După aceasta, tam-nisam, chefliul a luat băieţelul de 9 ani al concubinei şi l-a trântit de podea. Ionica n-a mai suportat să vadă că băiatul era bătut fără motiv şi s-a aruncat ca un vultur asupra lui Raţă.

Procurorul de caz precizează: “Pe fondul stării de tulburare generată de agresiunile comise asupra sa şi, mai ales, asupra fiului său, inculpata a luat de pe un dulap o foarfecă cu lungimea de 23 centimetri, din care lamele 11,5 centimetri, cu care i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură în partea antero-laterală a hemitoracelui stâng. Raţă Daniel a început să sângereze, apoi s-a îmbrăcat şi a plecat la sediul Primăriei Tudor Vladimirescu”.

În acea noapte însângerată, era de serviciu la primărie paznicul Gheorghe Ş., care, văzându-l pe Raţă plin de sânge, a apelat numărul pentru urgenţe 112. Bărbatul rănit a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a stat internat până pe la jumătatea lunii.

Daniel Raţă, victima agresiunii, a suferit leziuni grave, care i-au pus viaţa în primejdie şi care au necesitat 23-25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Lovitura de foarfece pe care Ionica i-a aplicat-o concubinului în torace a fost atât de puternică, încât acestuia i-a fost fracturată coasta V (amplasată în stânga toracelui).

Diagnosticată cu leziuni în zona feţei, autoarea tentativei de omor din februarie a. c. a avut şi ea nevoie de 7-9 zile de îngrijiri medicale. 

Pe parcursul urmăririi penale, Ionica Surdeanu a recunoscut acuzaţiile, precizând însă că suferă de epilepsie şi că, fiind lovită cu pumnii şi văzându-şi fiul de 9 ani lovit, a intrat într-o stare “de nervozitate” şi l-a înjunghiat pur şi simplu cu foarfecele pe Daniel. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro