Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Închidem sau nu semafoarele pe Str. Şcolilor?

* Str. Şcolilor este foarte solicitată de şoferi în această perioadă, fiind folosită ca rută ocolitoare în timpul lucrărilor de modernizare a Căii Călăraşilor

Odată cu începerea lucrărilor de modernizare a Căii Călăraşilor, era de aşteptat ca ruta ocolitoare, respectiv Str. Şcolilor, să fie foarte solicitată de conducătorii auto. Pentru prevenirea ambuteiajelor, în studiul de trafic întocmit de consorţiul care a adjudecat executarea lucrărilor pe Călăraşi, adică firmele "Max Boegl" Germania şi "Tancrad" Galaţi, s-a prevăzut oprirea semafoarelor din intersecţiile străzii Şcolilor cu Bulevardul Cuza şi Bulevardul Independenţei. "Acest studiu de trafic a fost întocmit conform prevederilor în vigoare şi aprobat de Poliţia Rutieră. Aplicarea sa este, însă, deocamdată, doar temporară. S-a stabilit o perioadă de probă de două săptămâni, pentru a vedea cum se desfăşoară lucrurile. După aceste două săptămâni se va face o analiză şi se va stabili dacă repornim semafoarele sau le lăsăm închise. Practic, la începutul săptămânii viitoare vom avea un răspuns", ne-a declarat viceprimarul Alexandru Dănăilă.
Printre şoferi, părerile sunt împărţite. Unii consideră că renunţarea la semafoare este binevenită, alţii - mai ales cei care circulă mai mult pe Str. Şcolilor şi trebuie să acorde prioritate celor de Independenţei sau Cuza - nu prea sunt de acord. Net în favoarea semafoarelor se pronunţă, deocamdată, pietonii, care, deşi beneficiază de prezenţa "zebrelor", cam evită să se aventureze în traversare când se formează cozile de maşini pe Str. Şcolilor. "Ar trebui să lase semafoarele pornite, fiindcă ne-ar fi mai uşor să traversăm", ne-a spus Andra P., una dintre trecătoarele intimidate de aglomeraţia de maşini din intersecţia Străzii Şcolilor cu Bulevardul Independenţei.
Categorie articol: 

Comentarii