Mergi la conţinutul principal

A început războiul pentru şefia PSD

Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook, că „am văzut interpretările din presă, vreau să precizez că atunci când am scris de «ofiţerii» care vor să preia puterea în PSD. Nu mă refeream la Valeriu Zgonea, ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru în Guvern (dacă va fi nevoie, le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!", susţine fostul lider PSD.
Vicepreşedinţii PSD sunt Rovana Plumb, Victor Negrescu, Georgian Pop, Ioan Vulpescu, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Viorel Ştefan, Gheorghe Simion, Gabriel Vlase, Mihai Chirica, Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu şi Doina Pană. Dintre aceştia, Rovana Plumb, Ioan Vulpescu, Nicu Bănicioiu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu şi Doina Pană au fost miniştri în guvernele Ponta.
Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, i-a replicat tot pe Facebook lui Ponta, într-un un mesaj adresat însă preşedintelui partidului, Liviu Dragnea. Reamintim că Dragnea a fost condamnat prin sentinţă definitivă la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumului", pentru fraude electorale. Zgonea afirmă că PSD este un partid de oameni serioşi şi oneşti, care „nu merită să ducă povara imaginii afectate de problemele unor lideri". Zgonea mai spune că PSD e o familie în care principiul de bază este solidaritatea cu valorile şi principiile de stânga, şi nu una împotriva justiţiei.
În ceea ce-l priveşte, brăileanul Mihai Tudose, vicepreşedinte al PSD şi ministru al Economiei în Guvernul Ponta IV (în perioada decembrie 2014 - noiembrie 2015), a declarat pentru News.ro, că nu se simte vizat de postarea lui Victor Ponta referitoare la „ofiţerii acoperiţi care vor să preia puterea în partid", el susţinând că nici nu este ofiţer acoperit şi nici nu îşi doreşte să preia puterea în PSD.

„Ce e mai la modă în conducerea PSD: să fii condamnat sau să fii acoperit?"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu nu a pierdut ocazia şi a afirmat că acuzaţiile lansate de fostul premier Victor Ponta pe tema ofiţerilor, acoperiţi „sau nu", care urmăresc să preia puterea în PSD ar trebui investigate de comisiile parlamentare de control ale SRI şi SIE. Ea le-a cerut comisiilor parlamentare de control al celor două servicii „să facă puţină lumină printre acoperiţii PSD". „Nu ştiu de ce tac, nici nu ştiu dacă vor face faţă unei asemenea provocări. Dacă e necesar, să-l audieze pe fostul prim-ministru pentru a cere mai multe amănunte cu privire la declaraţiile sale publice care îi vizează pe membrii conducerii PSD. De asemenea, domnul Liviu Dragnea trebuie să precizeze clar dacă, din punctul domniei sale de vedere, afirmaţiile domnului Ponta sunt sau nu adevărate. Eu, una, nu ştiu ce e mai la modă în conducerea PSD: că eşti condamnat sau că eşti acoperit?", a afirmat copreşedintele PNL.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro