Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A început etapa a doua de înscrieri pentru clasa pregătitoare

• în perioada 12-18 aprilie se desfăşoară a doua etapă de depunere a cererilor • până acum, la Brăila, s-au ocupat peste 1.900 de locuri

 

Între 12 şi 18 aprilie se desfăşoară cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019. În această perioadă, părinţii copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiţi, din diferite motive, vor completa o nouă cerere-tip, doar pentru unităţile de învăţământ unde există locuri disponibile. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila, după prima etapă (8-26 martie) s-au ocupat 1.927 de locuri din totalul de 2.337 de locuri disponibile, aşadar mai sunt libere 410 locuri.

Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererii-tip este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei. IŞJ Brăila va soluţiona orice situaţie legată de înscrierea în învăţământul primar, în interesul educaţional al elevului şi în limitele legii. De asemenea, inspectoratul şi unităţile de învăţământ au obligaţia de a asigura permanent, corect şi cât mai rapid informarea şi consilierea părinţilor pe tema prevederilor legii şi ale metodologiei.

Reamintim că în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Rezultatele finale vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratului şcolar în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai vor fi soluţionate toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

 
Categorie articol: 

Comentarii