Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A început eliberarea gratuită a Certificatelor pentru Situație de Urgență, acordate online firmelor

* anunță deputatul PNL Brăila, Vasile Varga

 

 

 

Parlamentarul PNL Brăila Vasile Varga precizează într-un comunicat de presă că a început eliberarea Certificatelor pentru Situație de Urgență, acordate online și gratuit firmelor. Redăm mai jos, integral, comunicatul deputatului:

 

Agenții economici din județul Brăila, care au fost nevoiți să-și suspende sau să-și diminueze activitatea, pe fondul măsurilor luate pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus, pot solicita Ministerului Economiei eliberarea unui Certificat de Situație de Urgență (CSU).

Solicitarea se face exclusiv on-line, la adresa http://prevenire.gov.ro/, pe aplicația dedicată eliberării Certificatelor de Situație de Urgență. Certificatele se eliberează exclusiv on-line și gratuit! Singurul lucru de care au nevoie operatorii economici care solicită CSU este semnătura electronică digitală.

Certificatele de Situație de Urgență sunt emise în două forme:

-        CSU TIP 1 (ALBASTRU) – pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice în perioada stării de urgență

-        CSU TIP 2 (GALBEN) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

Certificatul de Situație de Urgență are ca scop susținerea operatorilor economici în relațiile cu instituțiile publice în vederea obținerii, în condițiile legii, a unor facilități de creditare, măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar și social asupra activității acestora, determinat de răspândirea coronavirusului, amânarea la plată pentru serviciile de utilități sau, în cazul IMM-urilor, invocarea situației de forță majoră.

Un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgență, exclusiv prin intermediul platformei, iar eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a cererii și, așa cum am specificat, în baza semnăturii electronice.

 

Vasile Varga

Deputat PNL Brăila

 

 
Categorie articol: 

Comentarii