Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A început ediţia a XII-a a Memorialului “Maria Albuleţ”

• turneul internaţional de şah se desfăşoară, în perioada 2 - 9 octombrie, la Casa “Petre Ştefănescu Goangă” din municipiul Brăila

 

Devenit deja un eveniment sportiv tradiţional în Brăila, Memorialul “Maria Albuleţ”, turneu internaţional de şah organizat de Primăria Municipiului Brăila prin Casa de Cultură şi Federaţia Română de Şah, ajuns în acest an la a XII-a ediţie, se va desfăşura, în perioada 2 - 9 octombrie, la Casa “Petre Ştefănescu Goangă”.

Ieri, la ora 15.00, a avut loc festivitatea de deschidere, la care a participat şi viceprimarul Brăilei, Doiniţa Ciocan, iar de la ora 16.00 a început prima rundă.

“Consider că misiunea pe care ne-am propus-o acum 12 ani a fost îndeplinită şi ne dorim ca tradiţia să se păstreze. Memorialul «Maria Albuleţ» a ajuns la a XII-a ediţie şi se bucură în continuare de prezenţa unor şahiste valoroase, componente ale loturilor naţionale ale ţărilor de unde vin. Vă dorim să vă bucuraţi de zile frumoase la Brăila şi să vă realizaţi ceea ce v-aţi propus”, a declarat Doiniţa Ciocan.

Turneul din acest an se va desfăşura în sistem open, cu 9 runde, şi va oferi jucătoarelor şansa obţinerii normelor de mare maestră şi mare maestră internaţională.

Arbitrajul va fi asigurat de arbitrul internaţional Sebastian Volcinsche şi arbitra anti-cheater Laura Doroftei. Directorul turneului este Nicolae Doroftei, maestru FIDE.

Ca de obicei, şi la ediţia a XII-a participă marea maestră internaţională Marina Makropoulou (Grecia), fiica Mariei Albuleţ. Celelalte competitoare sunt: marile maestre Elena-Luminiţa Cosma (România), Evgeniya Doluhanova (Ucraina), Svetlana Petrecko (Republica Moldova), maestrele internaţionale Anastasiya Rakhmangulova (Ucraina) şi Andreea-Cristiana Navrotescu (Franţa), maestra FIDE Andreea-Marioara Cosman. De asemenea, la acest concurs mai participă Denisa-Andreea Bucur, Dariana-Gabriela Didiliuc, Maria Anghel şi Lia-Alexandra Maria, şahiste care au statutul de candidat maestru.
Categorie articol: 

Comentarii