Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A început Concursul Național de Grafică „Gheorghe Naum”

* datorită condițiilor actuale, evenimentul destinat elevilor claselor VIII-XII din cadrul liceelor de arte și liceelor pedagogice se desfășoară în mediul on-line

 

Cea de a XXVI-a ediție a Concursului Național de Grafică „Gheorghe Naum” se desfășoară în perioada 24-27 noiembrie 2020 în mediul on-line, datorită condițiilor actuale. Evenimentul este organizat de Liceul de Arte „Hariclea Darclée” în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I”și este dedicat memoriei unuia dintre cei mai talentați artiști plastici brăileni, pictorul și gravorul Gheorghe Naum (n. 1907 – d. 1968) și este destinat elevilor claselor VIII-XII din cadrul liceelor de arte și liceelor pedagogice.

Tema de anul acesta a concursului este MĂRTURII CONCENTRICE - limbajul plastic, de la punct la elemente complexe, dezvoltare graduală, de la centru la periferie. Inspirație: cupola, rozeta, spirala armonică, arcada, arhitectura circulară… Tema, metaforic, îndeamnă la o introspecție în construcția personalității artistice, umane, spun organizatorii.

Secțiunile concursului sunt: grafică, pictură, ceramică, arte decorative (textile, modă, artă monumentală), fotografie, arhitectură, arte ambientale și design.

Coordonatori de proiect sunt profesori ai Liceului de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, iar juriul va fi format din profesori de la Universitatea Națională de Arte București.
Categorie articol: 

Comentarii