Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A început campania de vizare a carnetelor de rentă viageră!

• rentierii sunt aşteptaţi la APIA pentru a-şi reînnoi dosarul • tot din această perioadă se depun şi cererile unice de plată pentru formele de sprijin financiar direct cuvenite producătorilor agricoli din sectorul vegetal şi zootehnic

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că a deschis, de luni, 2 martie, campania anuală de vizare a carnetelor de rentier agricol, context în care îi aşteaptă la sediul său din Brăila, până cel târziu 31 august 2020, pe toţi beneficiarii, fie personal, fie prin mandatar/curator/tutore, pentru îndeplinirea acestei proceduri.

Pentru vizarea carnetului de rentier agricol, solicitantul (rentierul personal ori prin mandatar / curator / tutore) trebuie să se prezinte cu documentele necesare în original şi să semneze o declaraţie pentru obţinerea vizei anuale.

La nivel local, anul trecut, au venit la APIA Brăila pentru vizarea anuală a carnetului circa 4.500 de rentieri, faţă de 4.700 cu un an mai înainte.

Cuantumul rentei reprezintă echivalentul în lei a 100 euro/an pentru fiecare hectar de teren agricol extravilan înstrăinat şi pentru care s-a încheiat acordul cu investitorul şi echivalentul a 50 euro/an pentru fiecare hectar de teren arendat din extravilan. Plata se efectuează în lei într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie.

Tot din această săptămână APIA Brăila a demarat şi campania Cererii Unice de Plată în anului 2020. Ca şi în anii trecuţi, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online cu precizarea că finalizarea şi închiderea cererii unice de plată se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Acelaşi principiu se aplică şi pentru fermierii crescători de animale, care vor completa Cererea împreună cu funcţionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic. “Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2020, rugăm fermierii de pe raza judeţului nostru să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform invitaţiei primite”, a atras atenţia directorul APIA Brăila Daniela Militaru.

Cererile Unice de Plată se vor depune la Centrele judeţene/locale APIA până la data de 15 mai 2020, cu menţiunea că fermierii vor depune o singură Cerere chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.
Categorie articol: 

Comentarii