Mergi la conţinutul principal
Ex-PSD-istul Alexandru Micu, adeziune în partidul lui Victor Ponta

A început «războiul ofertelor» pentru demisionarii din Pro România

• cunoscut ca PSD-ist cu ştate vechi, Alexandru Micu, a semnat, joi, 19 decembrie, adeziune la Pro România Brăila • acesta susţine că deocamdată este simplu membru, însă nu se mai regăsea în rândul PSD-iştilor, în contextul actual • pe fondul demisionării în bloc a majorităţii membrilor organizaţiei brăilene a partidului lui Victor Ponta, ofertele partidelor de recrutare a demisionarilor continuă • în acest context, preşedintele CJ Brăila, Fracisk Chiriac (PSD) a profitat pentru a-i transmite o invitaţie europarlamentarului Mihai Tudose, de asemenea demisionar din Pro România, de a reveni la PSD

 

Forfotă mare pe scena politică brăileană după demisia în bloc a membrilor organizaţiei judeţene a Pro România. După anunţul făcut recent de Cosmin Răzmeriţă că s-a răzgândit în privinţa plecării din partidul lui Victor Ponta şi că a devenit noul coordonator al organizaţiei brăilene, în locul deputatului Emilia Meiroşu, un alt politician brăilean şi-a anunţat intrarea în Pro România. Este vorba despre Alexandru Micu, membru PSD din 1999, după cum declară chiar acesta. Micu a afirmat că a semnat joi, 19 decembrie, adeziune la partidul lui Ponta, însă deocamdată este simplu membru şi nu deţine nicio funcţie.

Micu susţine că a renunţat la calitatea de membru al PSD după 20 de ani, dezamăgit de tensiunile din partid şi de promovările pe cumetrii şi relaţii.

“Am decis să părăsesc PSD, care nu s-a modernizat în nici un fel în ultimii ani. Din nefericire, s-a transformat într-o suveică de interese personale, iar liderii partidului nu au facut nimic să schimbe asta. Mă bucur că Pro România şi-a redeschis porţile ferecate de interesele personale ale unora. Sunt convins că la Pro România voi găsi oameni cu care să pot construi, mai ales ca a rămas singură variantă valabilă a stângii în România”, a declarat Micu.

Acesta ne-a povestit că este extrem de dezamăgit de administraţia condusă de PSD-işti la Brăila, pentru că foarte mulţi tineri aleg să plece, iar oraşul devine pustiu. Micu a mai adăugat că a lucrat foarte mult în campaniile politice ale PSD-iştilor şi că are de gând să ajute acum la dezvoltarea Pro România la Brăila, pentru că are încredere în Victor Ponta.

“Trebuie să încercăm să facem ceva şi pentru zona noastră. Aţi văzut ce se întâmplă în PSD Brăila şi la nivel central, cu tot felul de trădări. Eu sunt membru din 1999. Am avut toate campaniile electorale. Am plecat de la preşedinte de organizaţie locală, după aceea am fost vicepreşedinte al organizaţiei municipale. Am fost şeful Colegiului 2 pe Municipiu. Pentru că vă amintiţi, pe vremea aceea Judeţul Brăila era împărţit în cinci Colegii. Şi pe Colegiul 1 era Mircea Florin, pe Colegiul 2 care era cel mai greu, pentru că acolo aveam opoziţie puternică, eram eu, pe Colegiul 3 era domnul Dragomir, pe Colegiul 4 era domnul Tudose şi pe Colegiul 5 era domnul Rizea. După aceea, după ce s-au desfiinţat colegiile, am fost şeful Districtului 5. Pentru că aşa era organizat. Din momentul în care am fost mazilit, am spus: măi frate, asta este viaţa. Deocamdată m-am înscris în Pro România. Vom vedea. Astăzi m-am înscris. Aici voi construi, aşa cum am construit şi la PSD. Eu cred în ei. De ce să stau undeva unde nu mai cred. Pentru ce? Sunt un om muncitor. Îmi place să fac campanie. Am mers din poartă în poartă. Mergem mai departe. Am încredere şi la nivel naţional în domnul preşedinte Ponta, şi la nivelul Brăilei vom construi şi vom aduce voturi, în aşa fel încât să încercăm să schimbăm ceva”, a declarat Micu.

 

PSD-iştii, cu braţele deschise către demisionarii Pro România, Chiriac către Mihai Tudose, în special

 

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a făcut, joi, un comentariu legat de intrarea lui Micu în Pro România, fără însă a-i pronunţa numele. Acesta a abordat subiectul, în cadrul unei conferinţe de presă, în contextul în care PSD-iştii au transmis public o invitaţie către membrii demisionari ai Pro România să se înscrie în rândurile social-democraţilor. Chiriac a precizat în acest context că şi-ar dori foarte mult ca europarlamentarul brăilean Mihai Tudose să revină în PSD.

“Ştiu că a fost făcută o invitaţie către toţi demisionarii din Pro România. Vorbim de demisionari, nu de cei care au mai rămas. Nu ştiu câţi vor mai rămane la Pro România: unu, doi, trei. Că aşa se spune. Că mai sunt trei membri la Pro România. Noul preşedinte acum, sau coordonator înfiripat de domnul Ponta, şi mai sunt doi, nu vreau să le dau numele, care s-au înscris, unul chiar astăzi. Să fie sănătoşi! Să îşi ducă proiectele politice”, a declarat Chiriac despre intrarea lui Micu în partidul lui Ponta.

Acesta a mers mai departe cu insistenţe privind posibilitatea ca Tudose să revină cât mai repede în PSD.

“Despre Mihai Tudose, eu am declarat-o şi o declar de fiecare dată. Este şi va rămâne prietenul meu. Am o relaţie foarte apropiată. Sper să se gândească şi să se hotărască foarte repede. Revenirea lui în PSD va fi un mare câştig pentru PSD Brăila. Că despre asta vorbim. Apoi vom vedea ce se va întâmpla la nivel central. Noi (n.r. - PSD-iştii) am considerat în decizia Biroului că orice membru demisionar poate fi plus valoare pentru organizaţia PSD. Atunci, presupun că acel comunicat a fost pentru toţi demisionarii din Pro România, inclusiv domnul europarlamentar Mihai Tudose”, a conchis Chiriac.

Reamintim că eurodeputatul brăilean Mihai Tudose a anunţat pe 2 decembrie că a demisionat din Pro România, pe fundalul nemulţumirilor legate de preşedintele partidului Victor Ponta. Ulterior, pe 7 decembrie, deputatul brăilean Emilia Meiroşu (ex-coordonator Pro România Brăila) a anunţat că, în urma consultării cu membrii organizaţiei, s-a luat decizia plecării în bloc din partidul lui Ponta, pe care l-au comparat cu un Dragnea 2. Meiroşu a precizat că echipa din care a făcut parte va lucra în continuare pentru Brăila şi pentru România. În acest context, la câteva zile au venit invitaţiile de colaborare din partea celorlalte partide. Primii au fost liberalii brăileni, care le-au întins o mână salvatoare demisionarilor din Pro România, invitându-i la discuţii pentru o posibilă viitoare colaborare pe plan local. Pe 14 decembrie şi PSD-iştii brăileni au luat decizia în cadrul Biroului organizaţiei judeţene de a se oferi să primească adeziunile demisionarilor din Pro România Brăila, membri şi simpatizanţi. Pe surse însă am aflat că nu foarte mulţi s-au înghesuit să se înscrie. Pe 16 decembrie, fostul consilier judeţean Cosmin Răzmeriţă a anunţat pe reţelele de socializare că a fost indus în eroare şi că nu mai vrea să părăsească partidul lui Victor Ponta. Mai mult, că a devenit noul coordonator al organizaţiei Pro România Brăila, unde “încă mai activează câteva zeci de membri”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro