Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Începem să ieşim din hibernare

După o amorţeală în care mulţi dintre români au visat la cai verzi pe pereţi şi la câini cu covrigi în coadă, oferiţi după alegerile din 11 decembrie 2016 de Liviu Dragnea şi de gaşca lui de  penali, ne-am trezit brusc, la realitate. Am înţeles, în sfârşit, că voturile acordate pentru cei trei trandafiri care au înroşit atunci  harta României au netezit acum calea unor  infractori către ciolanul Puterii.

Ne-am trezit, după 27 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, din nou în stradă. Din nou protestăm  împotriva unor grupuri de borfaşi care emit ordonanţe hoţeşte,  la adăpostul întunericului sau care rânjesc isteric pe sub mustăţi şi ne consideră o turmă de proşti şi de milogi care stau cu mâna întinsă la pomana pesedistă. 

Din nou scandăm “jos ciuma roşie” şi “România-trezeşte-te!” şi scoatem de la naftalină tricolorul, pe care îl fluturăm cu disperare pentru viitorul copiilor şi nepoţilor noştri, care nu trebuie să mai ştie ce înseamnă DICTATURA.

Într-o singură noapte, de 31 ianuarie spre 1 februarie 2017, România s-a  întors în timp, la anii 1989, 1990. Într-o singură noapte, hoţeşte, pe uşa din spate,  guvernanţii au făcut şi au desfăcut legi la urgenţă, după propriile interese.

Într-o singură noapte, infractorii au pus lacăt pe independenţa Justiţiei, 

 iar acest lucru se poate repeta oricând...

 Într-o ţară din ce în ce mai tristă şi mai înfrigurată, în miezul iernii, copiii şi tinerii au ieşit în stradă să oprească hoţia. Vi se pare cunoscut acest scenariu?

La fel ca atunci, în decembrie '89, sunt hotărâţi să meargă până la capăt.

Dacă până zilele trecute ne consideram un popor blazat, făcut preş la picioarele tătucului Dragnea, acum cred că putem ieşi din hibernare. Marea de oameni care a ieşit pe străzi în toată ţara ne-a demonstrat acest lucru.

Dincolo de revolta faţă de guvernul care salvează penalii, dincolo de mizeria şi ticăloşia celor ce se ţin cu dinţii de propriile interese, ignorând voinţa poporului, în aceste seri de februarie am înţeles că România are copii frumoşi, care ştiu să iasă în stradă şi să fluture cu mândrie tricolorul atunci când este nevoie.

Am fost în aceste zile de început de februarie alături de  oameni minunaţi, în care încă mai freamătă mândria de a fi român atunci când flutură tricolorul şi  când se cântă imnul naţional pe străzile Brăilei, sub cerul înstelat.

Cu siguranţă, prins de propriile interese, Dragnea nu s-a gândit la aşa ceva...

Nu s-a aşteptat ca românii să se trezească brusc  la realitate şi să formeze în stradă adevărata opoziţie faţă de un guvern corupt.

 
Categorie articol: 

Comentarii