Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Începe titularizarea

* astăzi, 11 iulie, se va desfășura proba scrisă la Titularizare * peste 400 de dascăli s-au înscris să susțină examenul pentru 43 de discipline * pe 18 iulie se va desfășura proba scrisă la Definitivat

 

După ce elevii au susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul, acum vine rândul profesorilor să intre în examen. Astăzi are loc proba scrisă la Titularizare, peste 400 de dascăli brăileni dorind să ocupe un post, așa cum ne-au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila. Aceștia vor da concurs pentru 43 de discipline, cele mai multe posturi fiind adresate educatorilor (66), învățătorilor (47), profesorilor de Limba română (57) și celor de Educație fizică și sport (44).

Anul acesta, ISJ Brăila pune la “bătaie” 59 posturi de titulari, 226 posturi complete netitularizabile și 667 fracțiuni de posturi. Proba scrisă se desfășoară astăzi, 11 iulie, iar în data de 17 iulie se afișează primele rezultatele. Până pe 18 iulie se pot face contestații, iar pe  24 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Examenul de Titularizare constă în susținerea unei probe practice/inspecție la clasă și o probă scrisă în specialitatea postului vizat. Nota obținută la testarea scrisă are o pondere de 75%, iar nota de la proba practică sau inspecția la clasă o pondere de 25%. Conform metodologiei de examen, pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată (titulari), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru a fi angajați pe perioadă determinată (suplinitori), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la ambele probe.

Anul acesta, Definitivatul se va organiza pe 18 iulie. Dascălii care promovează acest examen dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar. Primele rezultate la proba scrisă vor fi făcute publice pe 24 iulie, iar cele finale pe 27 iulie.
Categorie articol: 

Comentarii