Mergi la conţinutul principal

Începe mişcarea cadrelor didactice în învăţământul brăilean

În această lună începe mişcarea profesorilor brăileni pentru formarea catedrelor anului şcolar 2016- 2017. Directorii au termen limită să trimită situaţia până pe 16 februarie, motiv pentru care, tot atunci, se vor declanşa etapele de mobilitate din învăţământ.
"Potrivit legii, tot ce-i peste 18 de ore se scoate la concurs. Se face excepţie în cazul materiilor care au fracţii de câte cinci ore, cum ar fi matematica, unde catedrele se duc în maximum 20 de ore", ne-a declarat profesor Dan Gheorghiţă, adjunct al inspectorului general şcolar.
Etapele de mobilitate vor fi: 16 - 26 februarie, completare de norme şi catedre, în perioada 25 februarie - 25 martie se desfăşoară transferul personalului didactic prin restrângerile de activitate, apoi, în perioada 24 martie - 26 mai, pretransferul consimţit între unităţi, la cererea personalului didactic, iar în perioada 25 aprilie - 13 mai se desfăşoară repartizările în şedinţă publică la nivel de ISJ. Definitivarea efectivă a posturilor ce vor intra în concurs se stabileşte prin înscrieri între 13- 20 mai.
Probele orale şi practice şi inspecţiile la clasă au loc între 30 mai şi 1 iulie, iar proba scrisă va fi susţinută pe 20 iulie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro