Mergi la conţinutul principal

Începe judecata în dosarul carnagiului din «Staţia morţii»

A comis cel mai grav accident rutier înregistrat vreodată în Brăila şi totuşi a încercat să scape de unele dintre acuzaţii. Marius Negoiţă, de 26 de ani, autorul carnagiului de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, a invocat excepţii la instanţă şi asta a dus la o tergiversare a judecării cauzei. Marţi, 5 iulie, Judecătoria Brăila a respins cererile lui Negoiţă. "Constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei", este soluţia dată de instanţă.
Şoferul din «Staţia Morţii» nu a scăpat nici de măsura arestului preventiv, care, la sfârşitul lunii iunie a fost prelungită de judecătorii primei instanţe. Inculpatul a contestat decizia, dar la Tribunalul Brăila i s-a spus «PAS», el aflându-se şi acum încarcerat în Penitenciarul Galaţi.
Reamintim că, la data de 30 mai 2016, dosarul lui Marius Negoiţă a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, după ce s-a dispus trimiterea lui în judecată pentru ucidere din culpă. Şoferul din "Staţia morţii" şi-a tot schimbat declaraţiile, încercând să-şi creeze un alibi, însă procurorii nu prea l-au crezut. În urma unei expertize psihiatrice, specialiştii au stabilit că, în momentul producerii accidentului, inculpatul avea discernământ. La nici două luni de la tragedia de la TUG, procurorii au finalizat ancheta şi l-au dat pe Marius Negoiţă pe mâna judecătorilor. Negoiţă este acuzat că în dimineaţa zilei de 4 aprilie 2016 a intrat pe contrasens şi a spulberat, cu 115 km/h, viaţa a cinci persoane aflate în apropierea staţiei de autobuz de pe şoseaua Rm. Sărat.

Cinci vieţe curmate brusc

În fatidica zi de 4 aprilie, în jurul orei 6.40, Marius Negoiţă, agent de pază la SC "My Security" SRL, conducea autoturismul "Renault Megane" pe şoseaua Râmnicu Sărat, venind dinspre B-dul Dorobanţilor, către Comuna din Paris. Pentru a evita coliziunea cu un alt autoturism, Negoiţă Marius a virat brusc stânga, a părăsit partea carosabilă, a urcat pe platoul din dreptul staţiei de transport în comun şi a intrat cu partea frontală într-un grup de 5 persoane. Acestea au fost practic proiectate în peretele imobilului de pe traiectoria de deplasare, impactul cauzând decesul acestora.
Din păcate, nimeni nu le-a mai putut readuce la viaţă pe victime: Nicoleta Pîrlog, 41 de ani, (angajată la o fabrică de încălţăminte de pe Rm. Sărat), Mirela Iosub, 41 de ani, (gestionar la un magazin alimentar) Nicoleta şi Florin Oprea (ea, vânzătoare la raionul de peşte din Piaţa Mare, el, muncitor la Uzina de Apă), de 37, respectiv 40 de ani, şi Anişoara Toader, 52 de ani, operator la o firmă de valori.
În urma teribilului accident, a fost rănită şi Antoanela Lazăr. Femeia a suferit leziuni la gamba piciorului stâng, având nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale.
Pe 14 aprilie 2016, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Marius Negoiţă. A doua zi, judecătorii au respins propunerea de arestare şi au dispus luarea măsurii arestului la domiciliu. Pe 21 aprilie, însă, Tribunalul Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului, măsură menţinută şi în prezent.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro