Mergi la conţinutul principal

Începe judecata în Dosarul «Sportul»

7 octombrie este data la care a fost programat primul termen în Dosarul "Sportul", în care sunt judecaţi Gheorghe Bunea Stancu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, şi Alina Daniela Rusu, directorul economic al CJ. Cauza este tot pe rolul Tribunalului Vrancea, unde se află în curs de judecată şi celălalt dosar, "Stancu vs. DNA". Inculpaţii sunt acuzaţi de infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese, asta după ce au aprobat finanţarea ilegală a două cluburi sportive.
În Dosarul "Sportul", procurorii anticorupţie au deschis ancheta întrucât acuzaţiile ANI în această cauză au căpătat iz penal. Pe data de 6 august, procurorii DNA Galaţi au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu şi a directorului economic al CJ, Alina Daniela Rusu, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, asta după ce au aprobat finanţarea ilegală a cluburilor sportive, SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club "Dunărea" Brăila. Încă din aprilie s-a dispus urmărirea penală faţă de cei doi inculpaţi. "În perioada 28 martie 2006 - 08 martie 2012, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a îndeplinit mai multe acte care au condus la obţinerea în mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive din municipiul Brăila, constând în încasarea, de către acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum şi darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de 5 ani a unui autoturism. Modalitatea în care inculpatul Gheorghe Bunea Stancu a acordat sumele respective de bani a fost prin implicarea sa directă în adoptarea hotărârilor şi a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive şi Consiliul Judeţean Brăila, prin care acestea au obţinut finanţare de la bugetul Consiliului Judeţean Brăila", se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.
Procurorii au dispus trimiterea în judecată şi a inculpatei Rusu Alina Daniela, stabilind că în perioada 01 februarie 2008 - 15 decembrie 2010, în calitate de director economic al Consiliului Judeţean Brăila, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aceasta a aprobat finanţarea celor două cluburi sportive din municipiul Brăila cu suma totală de 5.242.362 lei. Asta fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale Consiliului Judeţean Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi. Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Gheorghe Bunea Stancu. El avea deja sechestru pe o parte din bunuri, în primul dosarul "Stancu vs. DNA", în care judecata este în curs.
Reamintim că Gheorghe Bunea Stancu a ajuns în spatele gratiilor la începutul lunii aprilie, după ce a fost condamnat la 3 ani închisoare în dosarul "Mită la PSD", iar din iulie este urmărit penal într-un nou dosar cu omul de afaceri Ioan Niculae.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro