Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Începe greul la Bacalaureat

Dacă în ultimele trei săptămâni s-au desfăşurat probele în care li s-au evaluat competenţele digitale şi de comunicare în limba română şi într-o limbă străină, iar candidaţii au fost relaxaţi pentru că nu aveau cum să pice, de azi încep probele de foc. Adică examenele în scris, la care candidaţii primesc note. Media pentru promovarea examenului trebuie să fie cel puţin 6.00, iar la fiecare disciplină trebuie să se ia minim 5.00. La Brăila s-au organizat opt centre de examinare la: Colegiul "Bălcescu", Colegiul "Murgoci", Colegiul Economic "Ion Ghica", Gr. Şc. "Panait Istrati", Gr. Şc. "Gh. K. Constantinescu", Gr. Şc. "Saligny", Liceul "Perpessicius" şi Liceul "Sebastian". Inspectorul şcolar general Viorel Botea a făcut un apel către toţi candidaţii să nu încerce fraudarea examenului. "Insist să nu se mai umble cu copiuţe sau alte metode de copiat. S-a terminat cu toleranţa, nu vom ierta nimic. Este păcat, pentru că nu numai că vor lua examenul de la capăt, dar vor pierde şi doi ani din viaţă", a precizat Botea.
Astăzi candidaţii susţin proba scrisă la limba şi literaura română, iar miercuri se va susţine proba obligatorie a profilului, adică cei de la filologie, ştiinţe sociale şi vocaţional dau la istorie, iar ceilalţi la matematică. Însă fiecare profil şi specializare vor avea un anumit grad de dificultate, cele mai grele subiecte primindu-le cei de la matematică - informatică. Ultima şi cea de-a treia probă se va susţine vineri, 1 iulie, la o disciplină la alegere, în funcţie de profil şi specializare. Cei de la ştiinţe sociale, filologie şi profile vocaţionale pot alege între geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie, sociologie, filosofie. Cei de la matematică-informatică şi ştiinţele naturii pot alege între: fizică, chimie, biologie, informatică, cei de la filiera tehnologică, profil servicii au de ales între: geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie, iar cei de la resurse naturale şi protecţia mediului şi profil tehnic pot alege între fizică, chimie şi biologie.
Primele rezultate se vor afişa duminică după-amiază, iar depunerea contestaţiilor se va putea face luni, între orele 8.00 şi 12.00. Rezultatele finale se vor afla vineri, 8 iulie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii