Mergi la conţinutul principal

Începe Festivalul Internaţional “Mihail Sebastian” 2018

• un omagiu la 111 ani de la naşterea scriitorului brăilean, festivalul se desfăşoară în perioada 1-3 noiembrie • piese de teatru, concerte, spectacole de dans sau lansări de carte, sunt doar câteva dintre evenimentele pregătite de organizatori

 

În perioada 1-3 noiembrie, la Brăila se desfăşoară cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional “Mihail Sebastian”, anul acesta împlinindu-se 111 ani de la naşterea marelui scriitor. Evenimentul este organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, Departamentul Cultură, Artă şi Media şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Timp de trei zile, publicul brăilean este aşteptat să ia parte la piese de teatru, concerte, lansări de carte, comunicări ştiinţifice, mese rotunde, acte dramaturgice sau spectacole de dans şi muzică. Locaţiile unde se vor desfăşura aceste evenimente sunt Teatrul “Maria Filotti”, Muzeul Brăilei “Carol I” şi Biblioteca Judeţeană “P. Istrati”.  

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 1 noiembrie, la Teatrul “Maria Filotti”, în foaierul Mihail Sebastian, la ora 15.30. La ora 16.20 este programată lansarea cărţii “Cătălina Buzoianu - Magie, abur, vis”, a autoarelor Florina Ichim (critic de teatru şi editor de carte) şi Irina Zlotea (teatrolog, nepoata marei regizoare), care vor susţine şi o sesiune de autografe. De la ora 17.00, în Sala Mare a teatrului, brăilenii sunt invitaţi la piesa “Regele gol” de Evgheni Şvarţ, în regia lui Lucian Sabados. Seara se încheie cu un recital liric extraordinar - “Rezonanţele Muzicale ale iubirii”, de la ora 19.30, în Sala Mare. Concertul va fi susţinut de soprana Irina Iordăchescu - Prim-solistă a operei naţionale din Bucureşti, tenorul Mario Vasiliu şi Mădălina Ioana Petre - chitară.

Pe 2 noiembrie, în prima parte a zilei se vor desfăşura mai multe evenimente la Muzeul Brăilei “Carol I”. Ziua începe cu lansarea cărtii “Eliade şi brăilenii”, urmată de două comunicări ştiinţifice: “Ion Ursulescu - valori ale patrimoniului evreiesc la Brăila” şi “Evreitatea şi românitatea la Mihail Sebastian”. De la 17.30, la Sala Avantgarde a Teatrului “Maria Filotti” se joacă piesa “Accidentul”, adaptare după Mihail Sebastian. De la 19.00 urmează un alt spectacol de teatru, la Sala Mare - “Shylock” după Gareth Armstrong, în regia lui Horaţiu Mălăiele, cu actorii Teatrului de comedie Bucureşti.

Pe 3 noiembrie, în ultima zi a festivalului, evenimentele încep la Biblioteca Judeţeană, unde la ora 11.00 are loc lansarea cărţii “Mihail Sebastian. Bucuriile muzicii (vol. II)”. Un nou spectacol de teatru va începe la ora 17.00 la Sala Studio: “Demonstraţia”, în regia lui Radu Nichifor, cu actorii Teatrului “Maria Filotti”. Festivalul se va încheia cu mai multe spectacole de muzică şi dansuri evreieşti şi israeline: “Shalom”, “Sonete muzicale evreieşti”, Rukudim Israelim”, “Şirim Ieduhim”.

Programul complet poate fi consultat pe www.jewishfed.ro sau pe pagina de Facebook - Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

“Accesul la evenimente este liber, în limita locurilor disponibile, cu excepţia spectacolelor de teatru «Regele gol», «Shylock» şi «Demonstraţia», pentru care pot fi achiziţionate bilete de la casa Teatrului «Maria Filotti» din Brăila”, precizează organizatorii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro