Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Începe Festivalul Florilor

• ajunsă la a XIX-a ediţie, manifestarea se va desfăşura în  perioada 7 – 9 septembrie 2018, în Parcul Monument

 

În perioada 7 – 9 septembrie 2018, Parcul Monument va fi locul de promenadă pentru brăilenii dornici să vadă ce au pregătit producătorii  pentru Festivalul Florilor, manifestare de tradiţie, ajunsă deja la a XIX-a ediţie.

În cele trei zile de festival, Primăria, în calitate de organizator, oferă vizitatorilor mai multe puncte de atracţie: expoziţie florală cu vânzare, concerte de muzică de promenadă, muzică populară, muzică uşoară şi dans, terase cu diverse preparate culinare de sezon.

Atât sâmbătă, 8 septembrie, cât şi duminică, 9 septembrie, vor avea loc două reprezentaţii ale teatrului MASCA, mai precis spectacolul Strigătele Parisului.

STRIGĂTELE PARISULUI este un spectacol care redă, cu ajutorul statuilor vivante, Parisul secolului al -XIX-lea cu personajele sale colorate şi zgomotoase, de la negustori, la artiştii din Montmartre descrişi în operele lui Molière, Beaumarchais, Victor Hugo şi Emile Zola.

Parisul acelei perioade era extrem de colorat atât în ceea ce priveşte lumea din trăsuri cât mai ales lumea pe jos, acea mulţime care umbla de colo colo în căutarea a “quelque chose a manger” şi care îşi strigă dorinţa în gura mare încercând să oprească fie şi pentru o secundă, fie şi pentru o pară mulţimea elegantă şi dispreţuitoare a trăsurilor. Parisul acelor vremuri era zgomotos, plin de strigătele micilor negustori de tot felul şi de toate cele, un fel de muzică a nevoii de a trăi.

Deschiderea evenimentului are loc vineri, 7 septembrie, ora 10.00.




Categorie articol: 

Comentarii