Mergi la conţinutul principal

Începe Festivalul “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”

• cea de a XIII-a ediţie a festivalului va fi una de colecţie, apreciază Lucian Sabados, managerul Teatrului “Maria Filotti”

 

Pregătirile pentru cea de a XIII-a ediţie a Festivalulul “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila” sunt pe ultima sută de metri. Joi, 11 septembrie, de la ora 9.00, la Teatrul “Maria Filotti” a avut loc o conferinţă de presă la care au participat autorităţile locale, primarul Marian Viorel Dragomir, viceprimarii Doiniţa Ciocan şi Alexandru Jantea, conducerea instituţiei gazdă şi reprezentanţi ai tinerilor voluntari care participă la această ediţie jubiliară. După cum v-am informat, în perioada 13-22 septembrie, la Brăila va avea loc o adevărată desfăşurare de forţe artistice, un eveniment cultural la care vor participa teatre din ţară şi din străinătate, cu spectacole de referinţă privind “Criza familiei în lumea contemporană” - tema ediţiei din acest an. Timp de 10 zile, spectatorii brăileni vor putea urmări cele 17 spectacole prezente în festival, 8 dintre acestea fiind selecţionate şi de Maria Constantinescu la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti, care va avea loc în luna octombrie. În deschiderea conferinţei de presă, Lucian Sabados, managerul Teatrului “Maria Filotti”, a punctat faptul că ediţia a XIII-a a Festivalului “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila” este una de colecţie, este dedicată memoriei marii artiste Cătălina Buzoianu şi se află sub semnul unor cifre simbolice: 70 de ani de teatru instituţionalizat la Brăila, 50 de ani de când instituţia culturală poartă cu mândrie numele marii artiste Maria Filotti şi 100 de ani de când Dumitru Ionescu, marele filantrop şi primar al Brăilei a donat oraşului adevărata bijuterie arhitecturală care devine în aceste zile Polul Teatrului Românesc.

În cuvântul său, primarul Marian Dragomir a subliniat că evenimentele care se reunesc în această ediţie internaţională a Festivalului nu ar trebui să ţină cont de latura materială sau de eforturile depuse din partea organizatorilor, ci de faptul că va rămâne un festival de renume, iar Primăria Municipiului va sprijini în continuare activităţile culturale din oraş. Referitor la  cheltuielile privind actul de cultură, primarul Marian Dragomir apreciază că acestea nu sunt mari, întrucât Brăila are o viaţă culturală destul de intensă, iar teatrul brăilean este recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Despre valoarea actorilor şi a spectacolelor puse în scenă la Brăila şi munca echipei din spatele scenei au vorbit şi viceprimarii Doiniţa Ciocan şi Alexandru Jantea, cât şi managerul Teatrului “Maria Filotti”, care a trecut în revistă premierele teatrale, spectacolele care se vor juca în cele zece zile de festival, cât şi activităţile adiacente, lansări editoriale, umor cântat şi caricaturizat, sau alte surprize care vor însoţi turul de forţă pe care îl face teatrul brăilean în aceste zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro