Mergi la conţinutul principal

Începe Festivalul «Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării»

În perioada 21-23 iulie, Brăila găzduieşte cea de a lX-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării". La această sărbătoare organizată de Consiliul Judeţean Brăila -Centrul de Creaţie, manifestare ce se va desfăşura pe Esplanada Dunării, participă concurenţi din Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova şi România. Iubitorii de folclor se pot întâlni, după evoluţia concurenţilor, cu artişti de seamă ai muzicii populare româneşti, care vor încheia cu recitaluri de neuitat. Festivalul se deschide marţi, 21 iulie, ora 19,30, iar după concurs vor susţine recitaluri Andra Fusaru, Laura Lavric şi Ion Paladi, din Republica Moldova. Programul de miercuri începe la aceeaşi oră, iar după secţiunea de concurs, recitalurile vor fi susţinute de Maria Radu, Niculina Stoican şi Petrică Mâţu Stoian. Joi, 23 iulie, după Gala laureaţilor, recitalurile vor fi susţinute de către Tudor Furdui Iancu, laureat al festivalului de la Dunăre şi câştigător al premiului l în anul 2014 şi îndrăgitul interpret Nicolae Furdui Iancu. După cum ne-am obişnuit în fiecare an, festivalul este acompaniat de orchestra "Lăutarii", avându-l ca dirijor pe maestrul Nicolae Botgros.
Precizăm că în urma preselecţiei din 14 iulie, la cea de a lX-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării" vor urca pe scenă 21 de solişti români, reprezentând toate zonele ţării şi şapte solişti din celelalte ţări riverane. Juriul festivalului este format din Elise Stan - preşedinte şi membrii Doina Isfanoni, Daniela Gibescu, Niţă Frăţilă, Iosif Zifceac, Oana Petrică şi Petrică Gogu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro