Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Începe Divizia A la handbal feminin

• HC Dunărea 2 Brăila debutează, sâmbătă, în Polivalentă, într-o partidă cu CSM Roman • meciul începe la ora 13.00

 

Sâmbătă, 7 septembrie, începe Divizia A la handbal feminin, competiţie la care, pentru al doilea campionat consecutiv, participă şi satelitul echipei HC Dunărea Brăila. În sezonul care va debuta sâmbătă, echipa de la Dunăre este repartizată în Seria A, alături de Ştiinţa Bacău, CSM Galaţi, HCF Piatra Neamţ, CSM Roman şi Naţional Braşov.

Formaţia pregătită de profesorul Cristian Preda începe campionatul pe teren propriu având-o drept adversară pe CSM Roman.

Meciul se desfăşura sâmbătă, de la ora 13.00, în Sala Polivalentă.

“Sâmbătă debutăm în noul sezon competiţional, pe teren propriu, într-o partidă cu CSM Roman. Vom miza pe un lot format în proporţie de 90% din junioare, completat cu patru handbaliste care deja se pregătesc cu echipa de senioare: Ichim, Coteţ, Epureanu şi Bălăceanu. Avem în lot şi două handbaliste de la Tulcea, Sandu şi Terciu, care au semnat cu HC Dunărea pentru o perioadă de 5 ani. De asemenea, trebuie menţionat faptul că în lot avem trei componente ale lotului naţional de junioare şi tineret, Sandu, Perianu şi Bălăceanu. Şi în acest campionat avem drept obiectiv să formăm handbaliste pentru echipa de Liga Naţională, o variantă mult mai ieftină pentru viitor. Cât priveşte partida cu CSM Roman, noi o pregătim la victorie. CSM Roman s-a desfiinţat în urmă cu doi ani şi din câte am auzit s-a înscris acum în Divizia A cu un lot format tot din junioare”, ne-a declarat miercuri, la finalul antrenamentului, profesorul Cristian Preda.

Prezent la Polivalentă, preşedintele clubului HC Dunărea, George Caranica, a spus că, din actualul lot al echipei a doua, câteva jucătoare pot face pasul spre prima formaţie.

“Conform obiectivului clubului şi a finanţatorilor continuăm să dăm credit elementelor tinere şi să creăm un cadru adecvat de pregătire pentru participarea cu succes, în campionat, a echipei de Divizia A şi, în viitor, pe lângă Ichim şi Coteţ să cooptăm încă 2-3 jucătoare în echipa de senioare care activează în Liga Florilor”, a punctat George Caranica.

Lotul echipei HC Dunărea 2 Brăila: Alexandra Perianu, Ştefania Epureanu, Diana Gaşpar, Laura Surdu, Ştefania Gheorghe, Ioana Bălăceanu, Ana Maria Cazan, Andreea Sandu, Iasmina Ichim, Amalia Terciu, Ioana Conţu, Mirabela Coteţ, Andreea Dinu, Adelina Iordache, Ana Maria Caraman, Andreea Surdu.
Categorie articol: 

Comentarii