Mergi la conţinutul principal

Începe Concursul Naţional de Comedie “Ştefan Mihăilescu Brăila”

• competiţia se adresează elevilor din clasele IX-XII şi se desfăşoară în perioada 15-18 noiembrie

 

Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, în colaborare cu Primăria Municipiului Brăila, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, organizează în perioada 15-18 noiembrie cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional de Comedie “Ştefan Mihăilescu Brăila”, dedicat elevilor de liceu.

Începând cu această ediţie, în premieră, concursul se desfăşoară pe două categorii de participare: participare indirectă şi participare directă. Categoria “participare indirectă” se adresează elevilor care frecventează cercurile de Teatru din Palate şi Cluburi, precum şi elevii din liceele teoretice şi tehnologice care au ca activitate extracurriculată teatrul. Concurenţii au trimis un DVD pentru a intra în competiţie, la această primă ediţie fiind înscrişi elevi din Bucureşti, Brăila, Cluj, Galaţi, Focşani, Tg. Jiu şi Timişoara. Categoria “participare directă” este dedicată elevilor din clasele X-XII din liceele vocaţionale de artă, în concurs fiind înscrise 11 licee vocaţionale cu secţie de Arta actorului din cele 14 existente la nivel naţional. Fiecare liceu participă cu o delegaţie formată din 8 elevi, iar competiţia se desfăşoară pe două secţiuni: Interpretare individuală şi Trupă de teatru.

Juriul acestei ediţii este format din profesori universitari de la Universităţile de Artă cu facultate de Teatru din Bucureşti, Iaşi şi Tg.Mureş. Preşedinte de Onoare este Florentin Mihăilescu Brăila, fiul maestrului Ştefan Mihăilescu Brăila.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Teatrul “Maria Filotti” şi Liceul Tehnologic “Edmond Nicolau”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro