Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Începe cea de a doua etapă de admitere la liceu

• la unităţile din Brăila mai sunt libere 253 de locuri • tot astăzi începe o nouă rundă de înscrieri în învăţământul profesional

 

Astăzi începe cea de-a doua etapă de admitere în învăţământul liceal de stat. În perioada 4-7 septembrie 2017, absolvenţii de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să se înscrie la liceu, pe locurile rămase neocupate în urma repartizării computerizate din vară. 

În această etapă se pot înscrie elevii care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare.

În Brăila, în învăţământul liceal au rămas neocupate 253 de locuri, aproximativ 200 de locuri fiind la liceele tehnologice.

În municipiu, situaţia locurilor libere este următoarea: “Neniţescu”, specializarea Mecanică- 25; “Ed. Nicolau”, Industrie alimentară- 4; “P. Istrati”, Electric - 14, Mecanică- 17; “A. Saligny” - Electronică, automatizări - 12; “Gh. K. Constantinescu”, Agricultură - 22, Estetica şi Igiena corpului - 24; “G. Moisil”, Electric - 23, Electronică, automatizări - 22.

În judeţ, locurilor rămase neocupate mai sunt la “M. Basarab” Măxineni, Industrie alimentară - 15; “N. Oncescu” Ianca, Turism şi alimentaţie - 14; “N. Titulescu” Însurăţei - Comerţ - 6; “G. Vâslan” Făurei, Mecanică- 19.

Dacă în municipiu liceele teoretice au fost “ţinta” elevilor, în judeţ mai sunt locuri libere şi la clasele de Uman sau Real. Astfel, locuri mai sunt la “N. Titulescu” Însurăţei, Ştiinţe ale Naturii - 10 locuri; “C. Angelescu” Ianca, Matematică-informatică - 11; “G. Vâslan” Făurei - Matematică-informatică - 15.

Conform calendarului de admitere, pe 8 septembrie se va face repartizarea candidaţilor care şi-au depus cereri, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere sau a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII. Până pe data de 11 septembrie, candidaţii trebuie să îşi depună dosarele la liceul la care au fost admişi.

 

Sute de locuri libere la şcolile profesionale

Tot astăzi se dă startul unei noi etape de admitere în învăţământul profesional de stat, cu o durată de 3 ani. Înscrierile se fac în perioada 4-5 septembrie, iar candidaţii pot opta numai pentru calificările profesionale şi pentru şcolile unde au rămas locuri neocupate în urma primei etape. Tot în această perioadă, elevii îşi pot revizui opţiunea pentru calificarea sau pentru şcoala pe care au ales-o iniţial.

Potrivit situaţiei cu locurile rămase libere pusă la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar, la Brăila, din cele 949 de locuri disponibile la unităţile de învăţământ profesional s-au ocupat după prima etapă doar 283 de locuri, aşadar elevii pot alege din peste 650 de locuri rămase libere. După prima etapă de admitere, doar la clasa de Turism şi alimentaţie, specializarea Ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, de la Colegiul “I. Ghica” s-au ocupat toate cele 28 de locuri. Specializarea aceasta a fost la mare căutare şi la “Ed. Nicolau”, unde s-au ocupat 27 din cele 28 de locuri. La polul opus sunt 7 clase unde nu s-a înscris niciun elev.

La nivel naţional, potrivit Ministerului Educaţiei, după prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat au mai rămas 18.934 de locuri libere (din care 1.320 de locuri pentru elevii romi) dintr-un total de 36.134 de locuri aprobate.

În perioada 7-8 septembrie se vor afişa rezultatele repartizării.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii