Mergi la conţinutul principal

Începe şcoala

De astăzi, elevii şi preşcolarii se întorc la şcoală, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei. Următoarea vacanţă, cea intersemestrială, va fi între 31 ianuarie şi 8 februarie. Cel de-al doilea semestru va începe din 9 februarie şi se va încheia pe 19 iunie. În această perioadă, elevii şi preşcolarii vor beneficia de vacanţa de primăvară, între 11 şi 19 aprilie, iar înainte vor avea o săptămână, în perioada 6 - 10 aprilie, care va fi dedicată activităţilor extracurrriculare şi extraşcolare în cadrul programului numit "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!".
Tezele din semestrul al II-lea se vor susţine, de regulă, până la data de 22 mai. Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25 şi 29 mai şi vor încheia cursurile în 29 mai. Prima sesiune de bacalaureat va începe pe 8 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Evaluarea naţională va începe anul acesta pentru absolvenţii de clasa a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba de limba şi literatura română.
Mai trebuie menţionat că până ieri, la ora închiderii ediţiei, nicio şcoală din judeţul Brăila nu a anunţat că ar avea probleme cu transportul elevilor sau cu încălzirea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro