Mergi la conţinutul principal
De luni, 23 octombrie

Începe, în sfârşit, astuparea gropilor din Brăila

• primarul Marian Dragomir a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că toate condiţiile sunt îndeplinite, iar firma care a câştigat contractul de reabilitare poate începe lucrările • astfel, de luni, “Micatis Prod” SRL va ieşi pe teren cu trei echipe de lucru • primele vor intra în reparaţii străzile de legătură între arterele principale, care pică perpendicular pe acestea • primarul Dragomir a şi nominalizat câteva străzi care au prioritate, precizând că de reparaţii vor beneficia şi străzile pietruite din cartiere • din păcate, de săptămâna viitoare, vremea nu va mai fi la fel de caldă cum a fost în ultimele zile

 

În afară de starea vremii, nimic nu mai stă în calea demarării reparaţiilor stradale în municipiul Brăila. “Micatis Prod” SRL, firma care a câştigat licitaţia organizată de Primărie, a îndeplinit ultima formalitate, aceea de constituire a garanţiei contractului, iar acum poate începe efectiv lucrările. Primarul Marian Dragomir a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, că toate condiţiile sunt îndeplinite şi că de luni, 23 octombrie, “Micatis” va ieşi în teren cu trei echipe de lucru. “Noi am dat deja ordinul de începere a lucrărilor, iar de săptămâna viitoare, mai exact de luni, societatea «Micatis» va ieşi la treabă, mai întâi pe străzile principale, apoi pe străzile din cartiere. Vor fi trei echipe, iar una dintre ele se va ocupa de străzile pietruite”, a anunţat primarul. Dragomir a şi precizat câteva dintre cele care vor intra primele în reparaţii. Este vorba despre Str. Cezar Petrescu, Aleea Radu Negru, Aleea Cocorilor, Str. Carpaţi, Str. Milcov. “Vor avea prioritate străzile perpendiculare pe arterele principale. După aceea, se va intra şi pe străzile care merg în paralel cu cele principale”, a mai spus Dragomir.

După cum v-am mai informat, Aurel Gropeneanu, patronul “Micatis Prod” a dat asigurări că, deşi nu are experienţă în domeniul asfaltărilor, firma sa va face lucrări de cea mai bună calitate, deoarece este dotată atât cu utilaje nou-nouţe, de ultimă generaţie, cât şi cu o staţie de asfalt nouă. Din câte se pare, însă, staţia de asfalt încă nu a fost montată, deci nu este funcţională. Primarul Dragomir a spus, însă, că acest aspect nu constituie o problemă, deoarece, până când staţia achiziţionată de “Micatis” va putea fi folosită, asfaltul va fi furnizat de societatea “Construcţia” SA Tecuci, cea cu care firma brăileană s-a asociat atunci când a licitat pentru contractul de reparaţii stradale.

Aşadar, de luni, 23 octombrie, i-am putea vedea la treabă pe muncitorii firmei “Micatis Prod”, a căror misiune este de a pune plombe asfaltice peste gropile care au împânzit majoritatea străzilor din municipiul Brăila. Din păcate, prognozele meteo nu sunt foarte optimiste. Astfel, se pare că săptămâna viitoare nu vom mai avea temperaturi de peste 20 de grade Celsius, ca în ultimele zile. Meteorologii anunţă că temperaturile vor avea o tendinţă de scădere, situându-se în jurul valorii de 13 grade Celsius. La astfel de temperaturi se pot turna fără probleme plombe asfaltice. Problema e că, de marţi, 24 octombrie, la Brăila ar putea ajunge şi ceva precipitaţii. Deja, data din calendar predispune la vreme în răcire şi ploioasă, care nu se prea împacă cu asfaltările...

După cum v-am mai informat, “Micatis Prod” SRL, în asociere cu “Construcţia” SA Tecuci, a câştigat contractul de reparaţii stradale, la licitaţia organizată de Primăria Brăila, pe principiul preţului cel mai mic. Astfel, în condiţiile în care Primăria oferise un buget de 6.534.764 lei fără TVA, “Micatis Prod” s-a angajat să facă toate lucrările contra sumei de 5.509.055 lei plus TVA. Economia făcută astfel la bugetul local este de peste un milion de lei, banii urmând a fi redirecţionaţi către alte proiecte, la următoarea rectificare bugetară.

Noul contract va avea ca termen de finalizare 12 luni, iar suprafeţele reparate în cadrul acestuia vor fi de câteva ori mai mari faţă de precedentul. Astfel, pentru reparaţii carosabil este prevăzută suprafaţa de 146.700 metri pătraţi, pentru drumuri împietruite s-au prevăzut 40.000 mp, pentru pavaje 9.000 mp, pentru trotuare şi alei 5.500 mp, iar pentru borduri 4.500 metri liniari.

Reamintim că, în precedentul contract, care a fost adjudecat de firma gălăţeană “Cricons” SRL, Primăria Brăila a contractat, contra sumei de 2.396.587 lei, turnarea de asfalt pe 25.503 metri pătraţi de carosabil şi pe 5.937 mp de trotuare şi alei pietonale. De asemenea, contractul a mai prevăzut montarea de 3.437 metri liniari de borduri, plus 2.500 metri liniari pentru situaţiile neprevăzute, cum ar fi surpările unor sectoare de stradă. În fine, au mai făcut obiectul contractului reparaţiile efectuate pe o suprafaţă de 2.812 mp de drumuri împietruite şi repararea a 937 mp de pavaje.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro