Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încep zilele de foc pentru candidaţii la bacalaureat - sesiunea de toamnă

Astăzi, pentru cei 1.584 de candidaţi înscrişi la examenul de bacalaureat încep probele scrise, adică cele cu adevărat dificile. Prima probă: limba şi literatura română. Centre de examinare s-au organizat la: Liceul de Artă, Grupul Şcolar "Brâncoveanu", "Saligny" şi "Edmond Nicolau", fiecare fiind dotat cu camere de supraveghere. Centrul de evaluare este la Grupul Şcolar "Grigore Moisil".
La aceste probe scrise miza este mai mare. Trebuie să se ia note peste cinci, iar media generală să fie peste şase pentru a se promova examenul. Cum au fost eliminate probele la care candidaţii luau uşor o notă mare, la probele orale nu se mai pun note, ci calificative, iar ultima probă - unde în anii trecuţi se dădea educaţie fizică - a fost eliminată, rezultatele au fost mult mai slabe în vară şi, după primele rezultate la probele orale, situaţia nu pare să se schimbe nici acum, la sesiunea de toamnă.
În ceea ce priveşte probele orale, susţinute săptămâna trecută, cele mai proaste rezultate s-au obţinut la verificarea competenţelor de comunicare într-o limbă modernă. Toţi cei 551 de candidaţi prezentaţi din 616 înscrişi s-au dovedit comunicatori începători în limba engleză, franceză sau germană.
La proba orală de verificare a competenţelor de comunicare în limba română au fost înscrişi 598 de candidaţi şi s-au prezentat 554. Dintre aceştia 50% au dovedit competenţe avansate de comunicare în limba română, iar 27% au dovedit competenţe medii. Numai 23% s-au dovedit comunicatori experimentaţi.
Pe 31 august, miercuri, are loc proba obligatorie a profilului la matematică sau istorie, iar pe 2 septembrie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor preliminare are loc pe 4 septembrie, până la ora16,00, iar depunerea contestaţiilor se va face între orele 16,00 şi 20,00. Rezultatele finale se afişează pe 7 septembrie.
Categorie articol: 

Comentarii