Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încep cursurile Master Class Mariana Nicolesco

70 de tinere talente lirice din întreaga ţară s-au înscris la Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco la Brăila, în perioada 25-31 iulie.
Manifestarea coincide cu inaugurarea teatrului minunat restaurat, la împlinirea a 135 de ani de la debutul viitoarei figuri legendare a teatrului de operă, Hariclea Darclée, chiar pe scena care reuneşte acum noile speranţe sub bagheta magică a Marianei Nicolesco.
Din 1995, de când a fost creat Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, şi până acum au luat parte la aceste manifestări şi la Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, peste 2.500 de artişti, din 50 de ţări şi 5 continente.
Pentru amploarea, nivelul şi rezultatele acestor manifestări, pentru semnificaţia lor exprimată în cuvintele "nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul", Marianei Nicolesco, pe lângă Medalia UNESCO pentru Merite Artistice, i-a fost acordat titlul de Artist UNESCO pentru Pace, iar evenimentele create de ea, începând cu Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, se derulează sub Înaltul Patronaj UNESCO.
Ediţia din acest an a Cursurilor de Măiestrie Artistică, Master Classes, e aşezată sub semnul relaţiei Maeştri - Discipoli, cheia transmiterii marilor tradiţii ale artei cântului.
În acest context, sâmbătă, 30 iulie, Dr. Stephan Poen va susţine conferinţa Despre maeştri, evocându-i pe marele violonist Yehudi Menuhin, la 100 de ani de la naştere, şi pe celebra soprană Elisabeth Schwarzkopf, la 10 ani de la trecerea sa la cele veşnice, ambele personalităţi prezentate şi prin perspectiva revelatoare şi emoţionantă a relaţiei lor cu Mariana Nicolesco.
În interpretările acesteia pe scenele lumii vor fi prezentate audio-video sublime arii din capodopere ca Idomeneo de Mozart, din Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea, la 150 de ani de la naşterea compozitorului şi din Norma de Vincenzo Bellini la 185 de ani de la premiera absolută la Teatrul alla Scala din Milano.
Duminică, 31 iulie, cu Mariana Nicolesco în scenă, se va desfăşura Concertul Master Class în care vor da măsura progreselor făcute şi vor fi aplaudaţi toţi participanţii la ediţia 2016 a Cursurilor de Măiestrie Artistică.
Evenimentele sunt organizate de Fundaţia Darclée, Fundaţia Internaţională Ateneul Român, Ministerul Culturii, Primăria Brăila, Consiliul Municipal Brăila, Consiliul Judeţean Brăila, Teatrul Maria Filotti, CJCPCT Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii