Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încep controalele specifice sărbătorilor de iarnă ale DSP Brăila

• inspectorii sanitari vor verifica modul în care sunt ţinute alimentele, curăţenia din magazine, localuri şi cămine de bătrâni, dar şi dacă personalul e la zi cu absolvirea cursurilor de igienă • neregulile depistate vor fi sancţionate contravenţional

 

Direcţia de Sănătate Publică Brăila şi-a programat deja controalele pe la magazinele alimentare, restaurante, cămine de bătrâni şi supermarketuri, pentru ca populaţia să cumpere în siguranţă cele necesare meselor festive. Astfel, începând cu 1 decembrie şi până pe 31 decembrie, inclusiv, inspectorii DSP vor lua la “puricat” toţi comercianţii de pe raza judeţului nostru.

“În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, inspectorii sanitari ai Serviciului de control în sănătate publică efectuează controale în vederea stabilirii şi impunerii conformării la cerinţele prevăzute de normele legale în sănătate publică în unităţi care produc şi/sau comercializează produse alimentare, controale care au drept scop păstrarea sănătăţii populaţiei şi prevenirea riscului de îmbolnăvire”, se arată într-o informare pe care directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină, a prezentat-o în cadrul Colegiului Prefectural.

Controalele vor viza localurile în care se vor organiza petrecerile de Crăciun şi de Revelion, căminele de bătrâni, unităţile de alimentaţie colectivă, supermarketurile şi unităţile de patiserie şi cofetărie. Inspectorii sanitari vor verifica dacă alimentele sunt depozitate, prelucrate şi produse în condiţii de igienă, curăţenia din căminele de bătrâni şi din cantinele de ajutor social, dacă personalul care recepţionează, manipulează, prepară, transportă şi comercializează alimente are efectuate examenele medicale periodice, conform legii. De asemenea, personalul din instituţiile vizate de inspectorii sanitari va fi controlat dacă şi-a făcut “temele”, adică ce cunoştinţe a asimilat în urma cursurilor “Noţiuni fundamentale de igienă”.

Pentru orice neregulă depistată, DSP va aplica amenzi.
Categorie articol: 

Comentarii