Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă unul dintre atacatorii lui Buricea a ajuns după gratii

Unul dintre membrii grupării din Vărsătura, condamnat la 3 ani închisoare pentru participare la atacul asupra familiei Buricea, a ajuns în spatele gratiilor. Gigel Beşchea, zis "Gigi Luk", era dat în urmărire naţională şi internaţională, alături de alţi indivizi care au primit pedepse cu executare în penitenciar.

Astfel, în ziua de 30 mai, la ora 15.30, judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale l-au depistat pe interlopul de 31 de ani, care se mai bucura încă de libertate, deşi ar fi trebuit să fie la închisoare.
Pe numele său, Judecătoria Brăila a emis, în lipsă, mandat de arestare preventivă, deoarece a încălcat termenii privind liberarea provizorie sub control judiciar. Totodată, împotriva brăileanului, Judecătoria Brăila a emis mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. "Cel în cauză a fost prezentat instanţei de judecată care a confirmat măsura arestării preventive, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene. În luna aprilie, un alt membru al grupării "Caţali" a fost reţinut la Bihor. Nicolae Pătraşcu era urmărit deoarece se sustrăgea unei pedepse cu închisoarea dictată de judecători pentru implicarea în atacul din 2006 asupra familiei fraţilor Buricea. Brăileanul a fost depistat în timp ce încerca să intre în ţară prin vama din localitatea Valea lui Mihai.
Cei doi interlopi fac parte dintre cei 17 indivizi ai grupării din Vărsătura care, în frunte cu liderul lor, au fost condamnaţi pentru participare la scandalul din octombrie 2006. Aproape cinci ani le-au trebuit magistraţilor pentru a definitiva dosarul, în care Radu Bogăţeanu - zis "Romică", Adrian Bălan (n.r. - decedat), Nicolae Pătraşcu, Gigel Beşchea, Angelin Ciurea, Gabriel Chioreanu şi Sorin Lazăr au primit câte 3 ani de închisoare cu executare în penitenciar. De asemenea, Eugen Grozea a primit 4 ani, iar Cristinel Cristea un an, ambele pedepse cu executare, în timp ce Costin Caluda, Valentin Prisacă, Cristian Doda şi Ionuţ Ranete au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu suspendare. Cele mai mici pedepse le-au primit Nicuşor Ionaşcu (un an cu suspendare) şi Vasile Ciumanghel, Florin Alexandru Gheorghe şi Dragoş Sorin Ilie, minori la data comiterii faptei, care au fost condamnaţi la câte 6 luni cu suspendare. Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 4 octombrie 2006, în jurul orei 22.00, inculpaţii s-au deplasat în cartierul Radu Negru, la blocul T, unde locuieşte familia fraţilor Buricea, în scop de răzbunare. Ei au aruncat cu pietre în geamurile apartamentului, afectând şi alte locuinţe învecinate. În timpul atacului au fost distruse şi două autoturisme parcate în curtea interioară a blocului, ai căror proprietari se aflau în vizită la fraţii Buricea. Acuzarea a mai precizat că interlopii din Vărsătura au proferat ameninţări şi expresii jignitoare, tulburând grav liniştea şi ordinea publică în zonă.
În luna martie, şapte dintre cei nouă inculpaţi care au primit pedepse cu executare în penitenciar au fost daţi în urmărire. Singurul încarcerat era, la acea dată, liderul grupării "Caţali", Radu Bogăţeanu, care îşi ispăşeşte o altă pedeapsă, pentru ameninţarea unor poliţişti aflaţi în exerciţiul funcţiunii, în timp ce locotenentul său, şi el inculpat în dosar, a decedat.
Categorie articol: 

Comentarii