Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă un teanc de amenzi: peste 20.000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor Covid

* joi, poliţiştii au luat la rând terasele, supermarketurile, pieţele, dar şi mijloacele de transport în comun * polițiștii au verificat 50 de societăți comerciale, legitimat 169 de persoane, au controlat 152 de vehicule * amenzile totale aplicate au depăşit  20.000 de lei * poliţiştii au depistat alţi 6 pasageri care nu purtau masca în autobuz

 

 

 

Controale la ordinea zilei, în zone aglomerate şi mijloace de transport în comun, pentru a-i determina pe oameni să respecte măsurile impuse în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus. Joi, alte amenzi s-au aplicat celor certaţi cu legea, acestea depăşind 20.000 lei.

Astfel, la data de 20 august, poliţiştii brăileni împreună cu jandarmi și polițiști locali au desfășurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Au fost verificate societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele și târgurile din municipiu, precum și cele din județ. Activitățile au vizat și verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unitățile economice precum terasele, barurile și cluburile. De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de verificare și în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar și în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au verificat 50 de societăți comerciale, legitimat 169 de persoane, au controlat 152 de vehicule, 132 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, mijloace ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă și taxiuri. Au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 20.000 de lei, dintre care 21 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  14 la O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 10 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și una la un alt act normativ. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19. Cu această ocazie, au fost depistați 6 pasageri care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 1.000 de lei.

 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii