Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă un pas spre reabilitarea fântânii arteziene din Piaţa Traian

• consilierii municipali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea fântânii • valoarea totală a investiţiei se ridică la 907.000 lei plus TVA

 

Municipalitatea încearcă să continue proiectul privind reabilitarea fântânii arteziene din Piaţa Traian. Membrii CLM Brăila au aprobat, recent, indicatorii  tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Consolidarea şi restaurarea fântânii arteziene din Piaţa Traian, Municipiul Brăila”, la o valoare totală de 907.148,22 lei cu TVA, din care construcţie plus montaj 717.678,07 lei cu TVA.

De asemenea, trebuie precizat că durata pentru realizarea investiţiei a fost stabilită la 6 luni. Devizul general privind chelutielile necesare realizării proiectului, a fost întocmit de către elaboratorul documentaţiei SC “Alphaconsult & Engineering” SRL Bucureşti.

Potrivit raportului proiectului de hotărâre, fântâna arteziană din squar-ul Pieţii Traian este proprietate publică a Municipiului Brăila, fiind înscrisă la Capitolul G8 “Fântâni arteziene”, poziţia 3, în inventarul domeniului public actualizat prin HCLM 325 din 30.09.2001. Fântâna este un monument de for public cu valoare de monument istoric clasat şi înscris ca atare în Lista monumentelor istorice (LMI) din România (ediţia 2004, republicată în 2010).

“Fântâna arteziană, amplasată în Piaţa Traian a fost realizată în anul 1891 şi reprezintă primul monument de for public din Municipiul Brăila. Degradările inerente vechimii, dar şi numeroasele modificări şi alterări provocate de intervenţiile făcute în perioada anilor '70 şi ulterior, impun realizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare a fântânii. În anul 2016, obiectivul de investiţii mai sus menţionat a fost reexpertizat tehnic, după care s-a procedat la realizarea documentaţiei tehnice (...). Conform devizului general privind cheltuielile necesare realizării obiectivului de investiţii, întocmit de către elaboratorul documentaţiei SC «Alphaconsult & Engineering» SRL Bucureşti (n.r. - contractul de servicii a fost încheiat în ianuarie 2017), valoarea totală a obiectivului de investiţii «Consolidarea şi restaurarea fântânii arteziene din Piaţa Traian, Municipiul Brăila» este de 907.148,22 lei cu TVA, din care C ^ M - 717.678,07 lei cu TVA”, se mai arată în cadrul raportului prezent la mapa consilierilor.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii