Mergi la conţinutul principal

Încă un criminal şi-a primit condamnarea

Pensionarul brăilean, din cartierul Chercea, care i-a luat viaţa femeii alături de care a trăit 8 ani de zile, şi-a primit pedeapsa. Ion Mihăilă (62 de ani) a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Brăila la 6 ani închisoare şi 3 ani pedeapsă complementară a interzicerii unor drepturi pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Din pedeapsă se deduce durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 20 februarie la zi. Instanţa îl obligă pe inculpat la plata sumei de 1.400 lei cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
Oribila crimă s-a produs în ziua de 20 februarie, la ora 18.00, în timp ce Ion Mihăilă (62 de ani) şi Vasilica Teodorescu (53 de ani) se aflau la domiciliul comun din cartierul Chercea, de pe strada Comuna din Paris. La un moment dat, între cei doi concubini a izbucnit un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, care s-a transformat într-o tragedie. Ion a pus mâna pe un cuţit şi i-a aplicat concubinei o lovitură în zona abdominală, leziunea producându-i decesul. Când şi-a dat seama ce a făcut, bărbatul a încercat să îi şteargă rana femeii, apoi a pus un ziar şi a lipit cu scotch, gândindu-se că leziunea nu este atât de gravă. Văzând că femeia nu mai dă nici un semn de viaţă, bărbatul a ieşit în curte şi i-a spus fiului său ce a făcut. Acesta a sunat imediat la 112 şi a solicitat intervenţia ambulanţei şi poliţiei. Medicii au sosit imediat la locul tragediei, însă nu au mai avut cum să o ajute pe Vasilica, femeia zăcând moartă pe pardoseală. La sosirea ambulanţei, pacienta a fost găsită inconştientă, fără puls şi respiraţie, cu o plagă înjunghiată de aproximativ 2 cm în regiunea epigastrică, cu sânge prelins şi şters de pe abdomen şi torace.
Cercetările în cauză au fost efectuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului criminalist, probându-se în sarcina autorului comiterea infracţiunii de omor. Ion Mihăilă a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore şi încarcerat, ulterior fiind prezentat instanţei de judecată care a admis propunerea procurorilor şi a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru infracţiunea de omor.
La audieri, criminalul şi-a recunoscut iniţial fapta, însă, ulterior, a încercat să scape basma curată. El le-a spus anchetatorilor că, de fapt, concubina nu a murit de la lovitura de cuţit primită în abdomen, ci pentru că a înghiţit otravă de şoareci, ceea ce nu s-a confirmat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro