Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă un brăilean infectat cu West Nile

• bărbatul se află internat în spital, sub tratament, iar evoluţia stării de sănătate este favorabilă • alte două suspiciuni de infectare cu acest virus sunt în lucru • Ministerul Sănătăţii se aşteaptă la o scădere a cazurilor de îmbolnăvire odată cu răcirea vremii

 

Un tânăr de 37 de ani din oraşul Însurăţei a fost infectat cu virusul “West Nile”, după ce a fost înţepat de un ţânţar purtător al virusului. Bărbatul se află internat în spital, sub tratament, iar evoluţia stării de sănătate este stabilă. Acesta este cel de-al şaptelea caz înregistrat la nivelul judeţului Brăila, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Alte două suspiciuni sunt în lucru, la acest moment.

La nivel naţional, în ultima săptămână au apărut alte 20 de cazuri de îmbolnăviri şi încă 5 decese, numărul total al celor afectaţi de acest virus ajungând la 237 de îmbolnăviri şi 30 de decese la pacienţi cu co-morbidităţi.

Ministerul Sănătăţii se aşteaptă la o scădere a cazurilor de îmbolnăvire. “Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban, cât şi în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire”, se arată pe site-ul Ministerului. Chiar şi în aceste condiţii, specialiştii în sănătate publică recomandă populaţiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mijloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre.

 

Simptomele

Cum vă puteţi da seama că aţi fost înţepat de un ţânţar purtător al virusului “West Nile”? În circa 80% din cazuri, persoanele infectate nu prezintă simptome, susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Însă, în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului vă recomandă să vă prezentaţi la cel mai apropiat cabinet medical: febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate. În cazurile mai severe, cel mai adesea în rândul persoanelor de peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică) pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.
Categorie articol: 

Comentarii