Mergi la conţinutul principal

Încă un început de an şcolar fără Lapte - Corn la Brăila

• anunţul a fost făcut, ieri, de către preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac • dacă pentru componenta corn s-au înscris două firme, nimeni nu s-a arătat interesat de componenta lapte, a precizat şeful judeţului

 

Copiii din Brăila nu vor beneficia de programul lapte-corn de la începutul anului şcolar nici de această dată. Potrivit preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, nicio firmă nu s-a arătat interesată să participe la licitaţia pentru componenta lapte din program, deşi pentru corn s-au înscris două companii. “La începutul săptămânii viitoare se vor deschide ofertele. Vă spun, nu e niciun secret şi se poate verifica pe SEAP: pentru corn s-au depus două oferte, dar pentru lapte niciuna. Vom relua procedura pe lapte. Încercăm să facem o procedură simplificată, adică să reducem termenele. Nu îmi doresc o achiziţie directă, astfel încât să nu creăm niciun fel de suspiciune. Chiar dacă elevii nu vor avea lapte o lună de zile. Vreau ca achiziţia să fie cât mai transparentă şi în urma discuţiilor pe care le-am mai purtat, mi-aş dori foarte sincer să avem produse de calitate la preţuri bune”, a declarat Chiriac. Şeful judeţului nu a menţionat firmele care au făcut oferte pentru componenta corn, însă a ţinut să puncteze că şi programul “fructe în şcoli” va mai întârzia, cu precizarea că CJ Brăila “încearcă să demareze cât mai repede” licitaţia.

Reamintim că, problema distribuţiei de lapte-corn în şcolile brăilene deja a devenit clasică. În ultimul an copiii din Brăila nu au mai primit fructe, iar laptele şi cornul le-a ajuns pe bănci cu mari întârzieri.

Consiliul Judeţean are la dispoziţie pentru anul şcolar 2016 - 2017 suma de 5,6 milioane lei plus TVA, din care 3,9 milioane lei componenta Lapte şi 1,7 milioane - Cornul. De precizat că anul trecut firma “Vel Pitar” din Bucureşti a distribuit cornul, iar “Risk Com” din Brăila, laptele.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro