Mergi la conţinutul principal

Încă patru oraşe au devenit partenere în proiectul «Brăila - Capitală Culturală Europeană 2021»

Giurgiu, Călăraşi, Focşani şi Tecuci au răspuns "DA!" proiectului "Brăila - Capitală Culturală Europeană 2021". În numai două zile, delegaţia Brăilei - formată din membri ai comitetului de iniţiativă al Asociaţiei "Brăila - Capitală Europeană a Culturii 2021", Constantin Teodorescu, Lucian Sabados şi Cristian Niculae, însoţită de fiecare dată de primarul Brăilei, Aurel Gabriel Simionescu - a adus încă patru oraşe partener pentru proiectul comun care poate fi rezumat prin posibilul slogan "Dintotdeauna în Europa, legaţi prin Dunăre şi Cultură".
Delegaţia brăileană s-a întâlnit cu oameni de artă, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură, dar şi cu autorităţile locale din cele patru localităţi. Edilii oraşelor s-au arătat deschişi în a sprijini şi a armoniza pe viitor evenimentele artistice. Acestea din urmă vor fi integrate într-un program comun care să însemne anul cultural 2021, pentru care Brăila şi-a asumat sarcina de a depune dosarul de candidatură.
Echipa brăileană se află însă de-abia la jumătatea drumului. Au fost contactate doar şase ore din cele douăsprezece. "După acest tur de forţă, şase oraşe în două săptămâni, doresc să scot în evidenţă sprijinul de care echipa de voluntari ai proiectului «Brăila 2021» l-a avut din partea domnului primar Simonescu. Numai cine n-a fost cu noi în aceste zile, cine nu s-a sculat la ora 3 dimineaţa pentru a merge de la Brăila la Giurgiu, apoi înapoi a doua zi la Focşani, cine nu a fost în maşină cu noi să vadă cum oameni care mai au şi alte sarcini, alte ocupaţii, le rezolvă în paralel, se mai poate îndoi de sprijinul pe care l-am primit, de entuziasmul şi încrederea întregii echipe în succesul nostru", a declarat Constantin Teodorescu, unul din iniţiatorii proiectului.
La rândul său, managerul Teatrului "Maria Filotti", Lucian Sabados, după vizita de documentare efectuată, miercuri, în Focşani şi Tecuci, a subliniat că a avut bucuria şi satisfacţia să regăsească, în ambele oraşe, "acelaşi interes, deschidere şi chiar emoţie de participare", în calitate de oraşe partenere, sub coordonarea şi conducerea Brăilei, la competiţia ce va desemna Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2021. "Nu a fost uitat nici potenţialul turistic şi natural al zonei Munţilor Vrancei, ce va completa într-un mod fericit oferta turistică a arealului deja convenit. Iar cele trei parcuri existente, dintre care unul dendrologic, împreună cu atrăgătorul cadru natural din împrejurimile municipiului Tecuci, completează oferta încă unui oraş partener, câştigat pentru reuşita ambiţiosului nostru proiect", a mai spus Lucian Sabados.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro