Mergi la conţinutul principal

Încă o persoană arestată în cazul camionului cu 39 de cadavre

Poliţia britanică a anunţat luni că un bărbat arestat sâmbătă la Dublin este o persoană relevantă în ancheta privitoare la cazul celor 39 de migranţi ale căror cadavre au fost descoperite săptămâna trecută într-un camion la est de Londra, transmite Agerpres.

 

„Un bărbat arestat de Garda în portul Dublin sâmbătă, 26 octombrie, este o persoană de interes în cadrul anchetei noastre pentru crimă în legătură cu cele 39 de persoane găsite decedate într-un camion în Purfleet miercuri, 23 octombrie”, a declarat poliţia din comitatul Essex, unde a fost descoperit „camionul morţii”.

Pe de altă parte, guvernul de la Hanoi a anunţat că Marea Britanie a trimis în Vietnam documente pentru verificări în cazul a patru dintre cele 39 de morţi.

Potrivit website-ului guvernului vietnamez, viceministrul de externe Bui Thanh Son a declarat presei că dosarele au fost predate Ministerului Securităţii Publice în vederea „coordonării verificării”.

„Ministerul Afacerilor Externe analizează dosarele posibilelor victime, dar până în prezent nu există dovezi care să confirme că printre victime se află cetăţeni vietnamezi”, a afirmat Bui Thanh Son.

39 de persoane - 31 de bărbaţi şi o femeie - au fost găsite miercuri decedate într-un parc industrial de la est de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. Șoferul - un nord-irlandez pe nume Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani - a fost arestat, iar sâmbătă a fost pus sub acuzare pentru 39 omoruri din culpă, trafic de persoane, complicitate la imigraţie ilegală şi spălare de bani.

Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar este posibil ca printre ele să se afle şi vietnamezi. Mai multe familii care trăiesc în centrul Vietnamului şi-au făcut publice temerile că rude de-ale lor, având asupra lor paşapoarte chineze false, s-ar afla printre persoanele decedate.

Sâmbătă, ambasada Vietnamului la Londra a comunicat că nu are o confirmare oficială a identităţii celor 39 de persoane găsite fără suflare în camion şi că se află în contact strâns cu poliţia britanică în ancheta privind identificarea victimelor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro