Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă o persoană în Terapie din cauza gripei. Au fost trimise probe la «Cantacuzino»

un bărbat de 49 de ani, cunoscut şi cu alte boli, a ajuns în secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean • rezultatele de la Institutul Cantacuzino vor arăta dacă vorbim despre un al doilea caz de virus gripal agresiv înregistrat în judeţul Brăila

 

O nouă suspiciune de virus gripal la Brăila. O persoană a ajuns în Terapie din cauza gripei, cu menţiunea că mai are şi alte afecţiuni medicale. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani. Personalul Direcţiei de Sănătate Publică a recoltat probe şi le-a trimis deja la Institutul “Cantacuzino” din Bucureşti pentru a vedea dacă vorbim despre o simplă gripă clinică ori despre un virus gripal agresiv. În cursul sezonului rece 2018-2019, în judeţul Brăila a existat, până acum, un singur caz de gripă severă la un bărbat tot de 49 de ani, soldat cu decesul pacientului în urmă cu circa două săptămâni. Virusul era de tip A.

Numai în cursul zilei de marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-au prezentat 8 pacienţi cu gripă clinică. Dintre aceştia, 4 au rămas internaţi, printre care şi pacientul care a ajuns, ulterior, în Terapie.

Dar nu numai gripa îi determină pe brăileni să se prezinte la spital, ci şi infecţiile respiratorii acute şi pneumoniile. Spitalul Judeţean a raportat DSP 33 de cazuri de viroze numai în ziua de marţi, la care se adaugă alte 7 cazuri raportate de Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila.

La nivel naţional, virusul gripal agresiv a făcut 89 de victime până miercuri, în jurul orei prânzului. Ultimele două persoane care au murit din cauza gripei sunt un bărbat de 51 de ani din Prahova şi o femeie de 94 de ani din Bucureşti. Prahoveanul a fost confirmat cu virus gripal tip A subtip (H1)pdm09 şi nu era cunoscut cu alte boli. Femeia din Bucureşti a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3 şi suferea şi de alte boli. Niciunul dintre cei doi nu era vaccinat anti-gripal.
Categorie articol: 

Comentarii