Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă o lună de arest pentru atacatorul de la Mall

aflat încă la Penitenciarul Jilava, inculpatul Marius Valentin Parfenie a mai primit 30 de zile de arest preventiv, măsura fiind dispusă în lipsă • la data de 8 ianuarie, judecătorii Tribunalului Brăila au admis propunerea de prelungire a arestului formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila • Parfenie va sta în spatele gratiilor până la data de 9 februarie, inclusiv

 

Inculpatul Marius Valentin Parfenie, atacatorul de la Mall, mai stă o lună în spatele gratiilor. La data de 8 ianuarie, judecătorii Tribunalului Brăila au admis propunerea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Braila de prelungire a măsurii de arest faţă de inculpatul Parfenie. Instanţa i-a mai pregătit inculpatului 30 de zile de arest preventiv, începând cu data de 11 ianuarie şi până la data de 9 februarie inclusiv. Atacatorul de la Mall nu a fost prezent în sala de judecată, acesta fiind încă la Penitenciarul Jilava, măsura prelungirii arestului fiind dispusă în lipsă. Spre sfârşitul lui noiembrie, Marius Valentin Parfenie a fost dus la Penitenciarul Jilava din Bucureşti, pentru a fi supus expertizei psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină legală (INML) “Dr. Mina Minovici”. Se aşteaptă încă rezultatul expertizei psihiatrice.

Reamirtim că, în ziua de 11 noiembrie, tânărul de 20 de ani a intrat cu maşina în brăilenii aflaţi în parcarea Mall, după ce, anterior, l-a înjunghiat pe vânzătorul unui autoturism şi apoi a lovit intenţionat pe Şoseaua de Centură doi bărbaţi, angajaţi “Braicar”. Inculpatul Marius Valentin Parfenie a fost imobilizat de câţiva bărbaţi, el fiind apoi preluat de poliţişti şi acuzat de infracţiunile de tentativă de omor şi tâlhărie. La data de 12 noiembrie, judecătorii Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă, inculpatul fiind dus în Arestul IPJ Brăila.

În noiembrie, într-o zi de duminică, inculpatul Parfenie a ajuns cu autoturismul în parcarea Mall şi a forţat intrarea în supermarket, spulberând cu autoturismul oamenii aflaţi la cumpărături. Din fericire, stâlpii de beton amplasaţi în faţa uşilor de acces au blocat intrarea autoturismului în magazin. Au fost în total 10 victime, prima fiind chiar vânzătorul maşinii pe care atacatorul Parfenie ar fi spus că vrea să o cumpere. Atacatorul l-a înjunghiat cu cuţitul, ulterior fugind cu autoturismul. Bărbatul de 42 de ani din Cazasu a ajuns la spital cu multiple plăgi înjunghiate. Alte două victime au fost pe şoseaua de Centură, într-o staţie de autobuz din apropierea Grădinii Zoologice. Era vorba despre doi bărbaţi în vârstă de 47, respectiv, 49 de ani, angajaţi la “Braicar”. Tânărul a condus apoi până la Mall, unde a mai făcut şapte victime, dintre care doi copii, de 11 şi 13 ani. Toate cele şapte victime au fost preluate de ambulanţe şi duse la UPU.

Ancheta în acest caz este încă în curs, procurorul criminalist urmând să stabilească, în baza rezultatelor probelor biologice şi examinării psihiatrice, ce l-a determinat pe Parfenie să comită această faptă violentă.
Categorie articol: 

Comentarii