Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă o lună de arest pentru atacatorii din Club “Acapulco”

ajunşi în spatele gratiilor, încă din octombrie, Costică Gălăţeanu, Marian Cristian Neacşu şi Robert Şerban nu prea au avut şanse să fie lăsaţi în libertate ieri, inculpaţii au primit decizia finală de la Curtea de Apel Galaţi, aceea că nu pot pleca acasă în noaptea de 8 octombrie, indivizii au năvălit în clubul de pe Faleza Dunării şi au lovit clienţii cu săbii şi cuţite

 

După ce au provocat un adevărat măcel în Acapulco Summer Club de pe Faleză, în luna octombrie, cei trei atacatori arestaţi după incidentul violent au încercat în zadar să scape de arest. Costică Gălăţeanu (47 de ani), Marian Cristian Neacşu (23 de ani) şi Robert Şerban (26 de ani), indivizii care au intrat înarmaţi cu săbii, cuţite şi un topor, în locul de distracţie şi i-au pus pe fugă pe clienţi, unii ajungând pe patul de spital cu răni grave, au primit acum o altă veste proastă. Ieri, Curtea de Apel Galaţi a menţinut arestul preventiv pentru cei trei inculpaţi, asta după ce le-a respins contestaţiile împotriva deciziei primei instanţe care le-a spus clar, în data de 13 ianuarie, că nu sunt liberi. Decizia a rămas definitivă acum la instanţa superioară.

Toţi arestaţii sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de tentativă la omor, port şi folosire de obiecte periculoase, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Potrivit procurorului, în seara de 8 octombrie, în jurul orei 22.30, inculpaţii Costică Gălăţeanu, înarmat cu o sabie, şi Marian Neacşu, înarmat cu un topor, împreună cu alte aproximativ 8-10 persoane, toate înarmate cu arme albe (săbii şi cuţite), au pătruns prin distrugerea uşii de acces în localul Acapulco. Folosind armele, aceştia au lovit persoanele vătămate Georgian I., Marian Mădălin I. şi Marian V., acestuia din urmă provocându-i un traumatism cranio-cerebral cu plăgi contuze şi plăgi tăiate şi fracturi ale calotei craniene, precum şi răni pe braţe şi picioare (leziuni de apărare), ce au necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare o perioadă de de 25-30 zile. Oamenii din club au fost determinaţi să se refugieze în dependinţe ori să părăsească localul în fugă.

După ce au fost depistaţi, inculpaţii au dat declaraţii necorespunzătoare realităţii, ei negând participarea la comiterea faptelor violente. Cei trei mai au pe listă şi alte infracţiuni comise anterior.

Cel care a avut cel mai mult de suferit în urma atacului este Marian Vlad, de 23 de ani, nepotul unuia dintre pretendenţii la fotoliul de primar al Brăilei, la alegerile din 2008, fost boxer de performanţă, Ionel Vlad. De pe patul de spital, tânărul ne-a povestit că a fost lovit cu putere şi a ridicat mâinile pentru a se putea apăra, mai ales că loviturile se îndreptau către zona capului. Iniţial s-a vorbit despre un grup de 8-10 persoane care au dat iama în club însă, în final, doar trei persoane au fost reţinute de anchetatori.
Categorie articol: 

Comentarii