Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă o lună de arest la domiciliu pentru cămătarii din reţeaua “Sgîrcitu”

judecătorii Tribunalului Brăila au menţinut măsura preventivă dispusă faţă de inculpaţii Sgîrcitu Titi şi Croitoru Ion, însă cei doi au formulat contestaţie • la începutul acestei săptămâni, Curtea de Apel Galaţi le-a dat inculpaţilor vestea proastă, aceea că le sunt respinse cererile • dosarul “Cămătarii. Reţeaua “Sgîrcitu” este pe rolul instanţei

 

Judecătorii au prelungit măsura arestului la domiciliu, faţă de inculpaţii Titi Sgîrcitu şi Ion Croitoru, judecaţi în dosarul “Cămătarii”. La începutul acestei luni, Tribunalul Brăila a decis menţinerea măsurii preventive, însă inculpaţii au formulat contestaţie la Curtea de Apel Galaţi. Nici de aici veştile nu au fost bune. “Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Sgîrcitu Titi şi Croitoru Ion, împotriva încheierii de şedinţă din 06.02.2018, pronunţată de Tribunalul Brăila. Respinge ca nefondată cererea inculpatului Sgîrcitu Titi de a i se permite să ia legătura cu inculpata Ştefan Liliana Valentina. Definitivă”, este soluţia pronunţată la data de 12 februarie.

Dosarul în cauză este în curs de judecată pe rolul Tribunalului Brăila, următorul termen fiind stabilit pentru data de 20 februarie.

Reamintim că, grupul infracţional cu activitate de cămătărie şi şantaj, cu lider Titi Sgîrcitu, a fost destructurat de DIICOT, la sfârşitul lunii octombrie 2016, când au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare. Din grupare făceau parte rudele lui Titi, care proveneau însă din familia fostei soţii. La sfârşitul lunii ianuarie 2017, toţi inculpaţii acuzaţi de infracţiuni de cămătărie şi şantaj, în frunte cu Titi Sgîrcitu, au reuşit să scape, după trei luni, din spatele gratiilor. Titi şi Croitoru au fost trimişi în arest la domiciliu, ceilalţi inculpaţi fiind puşi sub control judiciar.

După cum au stabilit procurorii DIICOT, membrii grupării îi împrumutau pe oameni cu bani, asta după ce aflau că au probleme financiare, însă apoi le luau casele. La data de 14 aprilie, procurorii de la Structura Centrală a DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Titi Sgîrcitu, Ion Croitoru, Lenuţa Croitoru, Liliana Valentina Ştefan (fostă Sgîrcitu), Maria Pană, Dumitrel Pană şi Claudiu Daniel Ştefan. Inculpaţii sunt acuzaţi de infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, influenţarea declaraţiilor, înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Categorie articol: 

Comentarii