Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă o foaie ruptă din calendar

Intrăm în bine ştiuta rutină: trezirea la 7:00, drumul sufocant spre şcoală, cursuri până la prânz şi apoi acasă, pentru tot restul zilei - în faţa biroului şi calculatorului de cele mai multe ori.

Probabil, unii aşteptau mai mult sau mai puţin începerea şcolii, însă cu toţii ne gândim cu groază la ce o să urmeze: teste, examene şi multe altele. Unde să mai punem şi alte activităţi extraşcolare şi timp liber? Fie că vrem sau nu, voluntariatul va da "bine" la aplicaţia pentru facultate. Începe agitaţia şi criza de timp şi îţi doreşti să te implici în cât mai multe proiecte (ceea ce nu strică).
Încep şi examenele: Cambridge, TOEFL, IELTS, SAT, DELF, GOETHE, ECDL. Gama este variată, depinde doar de ce anume vrei să faci şi cât de bine eşti pregătit. Trebuie luat în considerare şi la ce le vei folosi (intrarea la facultate, CV, etc.). Fie că este vorba de engleză, franceză, germană sau chiar informatică, aceste examene evaluează tot ceea ce ai acumulat în timpul şcolii. Un asemenea certificat în dosarul personal nu numai că îţi atestă aceste cunoştinţe, dar e foarte probabil să îţi asigure un punct în plus la înscrierea la facultate sau la locul de muncă. Asta dacă te-ai hotărât ce vrei să faci în continuare.
Este doar începutul, însă contează că suntem cu picioarele pe pământ. Cât despre noi, am crescut, avem mai mult curaj ca niciodată. Privim în urmă şi ne întrebăm când a trecut timpul aşa de repede. Anul acesta este unul dificil. Începem să ne gândim la viitor şi la ce înseamnă pentru noi cariera. Suntem presaţi de profesori, de părinţi şi ne facem şi noi mustrări de conştiinţă. "Dar mai e timp!", ne spunem. "Mai e timp!". Anul acesta o să fie unul lung şi anevoios şi trebuie să fim bine pregătiţi.
Aşadar, să începem toamna cu un gând bun şi şcoala cu dreptul. Mult succes tuturor!
Categorie articol: 

Comentarii