Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă o amânare a finalizării lucrărilor de modernizare a instalaţiilor Electrica SA

• firmele care efectuează lucrările, SC TIAB SA Bucureşti şi SC EUROBUILDING SRL Brăila, au semnat un nou act adiţional cu reprezentanţii Electrica SA • termenul iniţial de finalizare a investiţiei de 9 milioane de lei fusese luna martie, decalat apoi pentru finele lunii august 2020, iar mai nou pentru 31 decembrie • investiţia are drept scop creşterea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din trei cartiere brăilene - Hipodrom, Obor, Victoriei (Eremia Grigorescu)

 

Potrivit unor surse din cadrul Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Muntenia Nord - Sucursala Brăila, lucrările de modernizare a instalaţiilor de distribuţie a energiei electrice, începute la sfârşitul lunii mai anul trecut, în trei mari cartiere ale oraşului, au fost decalate pentru finele acestui an, după ce avuseseră ca termen de finalizare (iniţial) data de 29 martie, apoi finele lunii august 2020. Motivul pentru care execuţia lucrării s-a amânat pentru data de 31 decembrie 2020 pare să fie acelaşi: întârzierile cauzate de aprobările ce urmau a fi date de autorităţi, în ceea ce priveşte subtraversările principalelor artere ale oraşului.

Aşa stând lucrurile, a fost întocmit un nou act adiţional între părţi şi ataşat la contract, iar lucrările au fost decalate pentru a doua oară anul acesta. Sursa citată ne-a precizat că subtraversările care au dat bătăi de cap constructorilor au fost efectuate pe artere importante ale oraşului, dintre care amintim: Şcolilor, Dorobanţilor, 1 Decembrie 1918, Griviţei, G-ral Eremia Grigorescu. Alte probleme au suvenit în momentul în care unii cetăţeni de la bloc s-au arătat deranjaţi de zgomotul produs de picamerele angajaţilor TIAB şi de faptul că muncitorii le-ar fi distrus spaţiul verde şi arbuştii ornamentali plantaţi în vecinătatea apartamentelor. Partea bună este că, la finele lucrărilor, mii şi mii de brăileni care trăiesc în trei dintre celel mai populate cartiere ale Brăilei - Hipodrom, Obor, Victoriei (Eremia Grigorescu) nu vor mai avea probleme cu furnizarea curentului electric.

Investiţia SC Electrica SA, realizată de firmele TIAB SA Bucureşti şi EUROBUILDING SRL Brăila, este una de anvergură (sunt investiţi aproape 9 milioane de lei). Reamintim că la finele lunii mai 2019, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Muntenia Nord - Sucursala Brăila, a demarat lucrări de modernizare a instalaţiilor de distribuţie a energiei electrice din trei mari cartiere ale Brăilei, situate în inima oraşului - Hipodron, Obor şi Victoriei, cu străzile adiacente - despre care însuşi primarul Marian Dragomir afirma, într-o conferinţă de presă, că sunt realizate în aşa fel încât să nu mai pice reţeaua”. Echipamentele învechite, care nu mai fac faţă consumului tot mai mare de energie electrică, vor fi, în sfârşit, înlocuite cu altele noi, moderne, care să rezolve problema avariilor, cel puţin în zona cartierelor menţionate mai sus. Potrivit Electrica SA, scopul acestei lucrări de investiţii este “creşterea eficienţei energetice a instalaţiilor de distribuţie şi îmbunătăţirea condiţiilor tehnice de alimentare cu energie electrică a consumatorilor, prin trecerea la 20 KV a posturilor de transformare din zona cartierelor Hipodrom, Obor şi Victoriei”. 

Valoarea totală a investiţiei este de 8.763.802,42 lei şi a fost adjudecată prin Sistemul Electronic de Licitaţii Publice (SEAP) de către asocierea SC TIAB SA Bucureşti - SC EUROBUILDING SRL Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii