Mergi la conţinutul principal

Încă o amânare în dosarul «Măcel în Clubul Acapulco”

indivizii care au atacat cu săbii şi topoare clienţii aflaţi în clubul de pe Faleza Dunării nu au primit încă pedepsele pentru infracţiunea de tantativă de omor, judecata fiind în curs • la începutul lunii martie, judecătorii au dispus amânarea procesului, în vederea audierii martorilor • unii inculpaţi sunt cercetaţi în stare de arest preventiv, iar alţii sub control judiciar

 

Sentinţa în dosarul scandalului violent din Club Acapulco, de pe Faleza Dunării, comis în octombrie 2016, se lasă aşteptată. Ultimul termen de judecată în această cauză, unde cea mai gravă infracţiune este cea de tentativă la omor, urmată de portul şi folosirea de obiecte periculoase, a fost la începutul lunii martie. Judecătorii Tribunalului Brăila au dispus însă, din nou, amânarea, în vederea continuării audierii martorilor.

Instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpaţii Gălăţeanu Costică, Neacşu Marian Cristian, Şerban Robert, Neacşu Marian, Postelnicu Cristian Florentin şi Ivanovici Fănel. Inculpaţii Manole Ionuţ Alexandru, Bărbulescu Constantin Georgian, Radu Florin, Corli Mihăiţă Iordănel, Zaharia Daniel Iulian şi Chiriţă Cosmin Valentin sunt cercetaţi sub control judiciar.

Scandalul din Club “Acapulco” a izbucnit în seara de 8 octombrie 2016, dintr-un motiv stupid: refuzul unui barman de a se duce după ţigări. Fiiind ameninţat, acesta a cerut ajutorul unuia dintre inculpaţi şi s-a pornit atacul violent, cu arme albe, în locul de distracţie. În jurul orei 22.30, Costică Gălăţeanu, înarmat cu o sabie, şi Marian Neacşu, înarmat cu un topor, împreună cu alte aproximativ 8-10 persoane, toate înarmate cu arme albe (săbii şi cuţite), au pătruns prin distrugerea uşii de acces în localul “Acapulco”. Folosind armele, aceştia au lovit persoanele vătămate Georgian I., Marian Mădălin I. şi Marian V., acesta din urmă suferind un traumatism cranio-cerebral cu plăgi contuze şi plăgi tăiate şi fracturi ale calotei craniene, precum şi pe braţe şi picioare (leziuni de apărare). Clienţii  din club au fost nevoiţi să se refugieze în dependinţe ori să părăsească localul în fugă. După aproape două săptămâni, anchetatorii au reuşit să îi identifice pe câţiva dintre autorii atacului din club, trei persoane fiind arestate, pentru infracţiunile de tentativă la omor, port şi folosire de obiecte periculoase, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. Primii trimişi în spatele gratiilor au fost Costică Gălăţeanu, Marian Cristian Neacşu şi Robert Şerban. La scurt timp, acestora li s-au mai alăturat şi alţii.

În aprilie 2017, procurorii au definitivat cercetările în dosarul “Acapulco” şi au dispus trimiterea în judecată a 8 inculpaţi, fiind vorba despre un prim lot. Dintre aceştia, şase sunt acuzaţi de infracţiunile de tentativă la omor şi complicitate, ceilalţi doi intrând ulterior în lista acuzaţilor, întrucât s-a constatat că au dat declaraţii mincinoase, unul dintre aceştia fiind chiar DJ-ul de la club.

În luna iulie 2017, procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a lotului II din dosarul “Acapulco”, compus din cinci inculpaţi în frunte cu Marian Neacşu, zis “Marin”, de 37 de ani, infractor deosebit de periculos, care s-a sustras de la cercetări, acesta fiind acuzat de tentativă de omor.

Rămâne de văzut când se va termina judecata în acest dosar şi care vor fi pedepsele aplicate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro