Mergi la conţinutul principal

Încă o acţiune de plantare în municipiu încheiată cu succes

• sâmbătă dimineaţă, un grup de tineri voluntari şi cercetaşi din Brăila au plantat 120 de platani la intrarea în oraş, pe Şoseaua Buzăului • pomii proaspăt plantaţi au luat locul unor plopi pe care municipalitatea i-a tăiat cu câteva zile înainte • primarul Marian Dragomir a anunţat că acţiunile de acest tip vor continua

 

Municipalitatea a bifat o nouă acţiune publică de plantare de copaci în Brăila. De această dată este vorba despre o serie de platani care au luat locul plopilor aflaţi la intrarea în oraş, pe Şoseaua Buzăului. Mai exact, sâmbătă dimineaţă, la ora 9:00, pe Calea Călăraşilor colţ cu Aleea Mecanizatorilor, la Perimetrul 2 al Zonei Libere, autorităţile brăilene s-au întâlnit cu un grup de voluntari, printre care şi cercetaşi, pentru a planta împreună 120 de platani.

“Săptămâna trecută, am plantat în parcul de la Caporalul Muşat 88 de trandafiri pe port înalt şi 28 de cireşi japonezi. Iar astăzi (n.r. - sâmbătă) ne-am întâlnit la intrarea în oraş cu un grup destul de mare de voluntari din Municipiul Brăila, preponderent cercetaşi. Am plantat împreună un număr de 120 platani, pentru a avea un oraş mai frumos. Săptămâna următoare continuăm cu acţiuni de acest tip şi ne vom îndrepta către Brăila, oraşul cu salcâmi”, a declarat Dragomir.

Potrivit primarului, platanii proaspăt plantaţi înlocuiesc o serie de plopi bătrâni, în vârstă de 50 - 60 de ani, care nu se mai aflau într-o stare de sănătate foarte bună.

“Plopi care ne întâmpinau primăvara când intram în Brăila cu un covor de puf. Era deranjant pentru cei care au alergii, dar şi pentru ceilalţi”, a mai completat edilul-şef.

La rândul lor, cercetaşii care au luat parte la acţiune s-au arătat extrem de încântaţi de faptul că au reuşit să planteze şi să colaboreze cu alte grupuri de brăileni pentru acest lucru.

“Acţiunea mi se pare una extrem de importantă pentru comunitatea noastră, deoarece am reuşit să ne facem cunoscuţi pe plan local dar şi să ne apropiem de comunitate”, a afirmat unul dintre reprezentanţii Cercetaşilor României, Centrul Local Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro