Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă 5.000 de euro pentru a-l salva pe poliţistul Dobrilă

Şansele ca motopoliţistul Cristian Georgian Dobrilă să îşi reia viaţa de dinainte de cumplitul accident de la Constanţa sunt extrem de mari şi asta datorită oamenilor cu suflet, care nu au rămas indiferenţi la suferinţa tânărului de numai 30 de ani. În cel mai scurt timp, el ar putea fi transferat la o clinică din străinătate, pentru tratarea leziunilor extrem de grave pe care le are la coloană, asta pentru că mare parte a banilor necesari pentru transport au fost strânşi. Mai este nevoie de doar 5.000 de euro pentru ca povestea tragică a poliţistului brăilean, care este într-o continuă luptă pentru supravieţuire, să aibă un final fericit. Cei care doresc să îl ajute pe Georgian Dobrilă pot depune în continuare orice sumă în contul "RO37 RZBR 0000 0600 0271 8928 - titular de cont Dobrilă Cristian Georgian", deschis la banca Raiffeisen de către familia acestuia.
Iniţiativa comunităţii moto din ţară de a da o mână de ajutor familiei pentru a strânge banii necesari transportului la o clinică din Viena, Turcia sau Lisabona, care s-ar ridica la aproximativ 15.000 de euro, a avut efectul scontat. După cum precizează motocicliştii pe forumul motociclism.ro., în contul deschis pe numele lui Cristian Dobrilă s-au strâns deja 10.000 de euro, adică cea mai mare parte. Colegi, prieteni, motociclişti care ştiu cel mai bine ce înseamnă să fii "călător pe 2 roţi", dar şi oameni care nu l-au cunoscut pe agent, toţi au ajutat cu cât au putut pentru ca tânărul să fie salvat. Poliţiştii brăileni au început, încă de săptămâna trecută, să strângă bani pentru Cristian. Lor li s-au adăugat funcţionarii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.
"Am întrebat familia de bani şi situaţia e următoarea: s-au strâns aproape 10.000 EUR. O bună parte din aceşti bani au venit de la Sindicatul Poliţiştilor şi MAI (vreo 7.000). Restul sunt de la noi şi de la alţi oameni de bine. Încă nu este suficient, dar mai avem timp. Se pare că hematomul de pe coloană nu este atât de critic cum se spusese iniţial şi Georgian nu e în criză de timp (nu una critică!). Ar mai fi câteva zile. (...) Mulţumesc tuturor, m-aţi făcut să fiu mândru că sunt motociclist", spune un motociclist pe forumul motociclism.ro, cel mai important site din România dedicat comunităţii moto. "Vă mulţumim că îl sprijiniţi pe George. Sperăm cu toţii într-un final fericit al întregii poveşti", este un alt mesaj transmis de motocicliştii din Bucureşti redacţiei şi cititorilor "Obiectiv - Vocea Brăilei".

Poliţistul brăilean este nerăbdător să se întoarcă pe stradă

După cum spun bikerii, familia aşteaptă deocamdată răspunsuri de la clinici din străinătate, urmând să decidă, în funcţie de opiniile medicilor, când poate fi transferat poliţistul şi unde poate primi cel mai adecvat tratament. "Situaţia, în mare, e aceeaşi. Mâine la prânz se estimează că vor veni răspunsurile de la clinicile din Austria şi Turcia. A mai apărut o oportunitate - o clinică în Lisabona care, pe lângă operaţia în sine, poate face şi un implant de celule stem în zona afectată a măduvei şi poate face şi recuperarea post-operatorie şi ulterioară", a mai spus unul dintre motociclişti.
În ceea ce priveşte starea actuală a lui Cristian Dobrilă, motocicliştii spun că tânărul, în ciuda nenumăratelor probleme pe care le are, face faţă cu brio situaţiei şi este nerăbdător să se întoarcă în stradă. "Toţi sperăm să-şi revină complet. Ceva mă face să cred că toată povestea se va termina cu bine. Din câte am înţeles starea de spirit a lui Georgian este bună, familia spunea că mănâncă, se plictiseşte şi abia aşteaptă să se întoarcă pe stradă. Evident că problemele şi posibilitatea de a rămâne paralizat există. Încă o dată bravo lui, pentru cum face faţă situaţiei", mai spune un biker pe site-ul www.motociclism.ro.
Cazul poliţistului brăilean este prezentat şi de Cabral, pe blogul lui, vedeta TV transmiţând un îndemn tuturor oamenilor, acela de a-l ajuta pe Cristian. Rândurile scrise de Cabral sunt pline de semnificaţie şi, cu siguranţă, nu pot lăsa indiferent pe nimeni. "Le spunem curcani, capete pătrate, miliţieni sau mai ştiu eu cum. Îi boscorodim când îi vedem prin trafic, când ne lasă fără carnete sau când ne amendează în mijlocul petrecerii pentru că urla Coco-Jambo în boxe. Dar, cu toate astea, atunci când ni se întâmplă ceva sunăm la 112 şi urlăm după ajutor la cei care poartă uniforma aia albastră. (...) Aş putea să spun «să ajuţi un om», sau «să faci un bine», dar aş putea şi să spun «să recompensezi un om care îşi făcea meseria»... nu ştiu cum să-i zic, aşa că te las pe tine să decizi. Şi dacă te decizi să ajuţi...RO37 RZBR 0000 0600 0271 8928 - Dobrilă Cristian Georgian, Raiffeisen Bank", scrie Cabral pe blogul său.
Reamintim că poliţistul brăilean Cristian Georgian Dobrilă a fost implicat într-un accident rutier ce s-a petrecut în seara zilei de 17 iulie, în Constanţa, pe drumul naţional 22 C, undeva între Castelu şi Medgidia. Poliţistul, care era detaşat în zona litoralului pe timpul verii, s-a angajat în urmărirea Mercedesului condus de Beniamin Ţânţas, alături de Natalia Mateuţ, care a intrat într-o depăşire neregulamentară şi circula imprudent. Acesta însă nu a reuşit să-i mai ajungă din urmă pentru că a pierdut controlul motocicletei într-o curbă extrem de periculoasă şi s-a izbit de un BMW, care venea pe contrasens. În urma accidentului poliţistul a suferit fracturi de coloană şi răni deosebit de grave pentru care a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi apoi transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Atât şoferul Mercedesului cât şi pasagera acestuia au declarat că nu ştiu să fi fost urmăriţi de cineva sau că au fost implicaţi într-un astfel de eveniment. Poliţiştii continuă cercetările, însă până la revenirea completă a lui Georgian, oamenii legii nu pot stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.
Categorie articol: 

Comentarii