Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă 5.000 de beneficiari sunt aşteptaţi la alimente

Peste 7.000 de beneficiari ai ajutoarelor alimentare europene au intrat deja în posesia celor 27 kg de produse cuvenite prin Legea nr.600/2009. Potrivit oficialilor, cele două centre de distribuire se vor închide la sfârşitul acestei săptămâni, după care se trece la centralizarea persoanele defavorizate, astfel încât brăilenii care se află în imposibilitatea de a-şi ridica pachetele comunitare să le primească direct la domiciliu.
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Aurel Simionescu a dat asigurări că municipalitatea a primit toate cele 12.338 de pachete, numai că, spune edilul, ritmul de ridicare a alimentelelor de la UE a scăzut considerabil faţă de perioada precedentă. "Numărul celor care vin să ridice alimentele a scăzut considerabil. Dacă la început aveam în jur de 400 de beneficiari pe fiecare centru, adică aproximativ 800 pe zi, miercuri, de exemplu, am avut 270 per total", a subliniat Siumionescu.
Amintim că cele două centre stabilite de Primărie sunt Liceul "C.D. Nenitescu" (fostul Liceu de Chimie), din şoseaua Buzăului şi Liceul "Constantin Brâncoveanu" (fostul Liceu Progresul) din Calea Galaţi
În conformitate cu prevederile HG nr. 799/2014, categoriile de persoane defavorizate care primesc produse alimentare sunt beneficiarii de venit minim garantat; beneficiarii alocaţiei pentru susţinerea familiei; şomerii care beneficiază de indemnizaţie mai mică de 400 lei, inclusiv, dar şi şomerii neindemnizaţi; persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii; pensionarii ale căror pensii sunt mai mici de 400 lei/lună.

 
Categorie articol: 

Comentarii