Mergi la conţinutul principal

Încă 20 de autobuze noi şi automate de bilete moderne în toate staţiile

• asta a anunţat, pentru anul viitor, primarul Marian Dragomir, după ce a participat la discuţiile Forumului pentru Mobilitate Durabilă şi Dezvoltare Metropolitană, eveniment găzduit, ieri, de aula Facultăţii de Inginerie Brăila • sistemele de transport ultramoderne prezentate de participanţi le-au atras atenţia oficialilor brăileni, care le-ar vrea implementate şi în oraşul nostru, într-un viitor nu foarte îndepărtat • ca să arate că intenţiile sale sunt cât se poate de serioase, primarul spune că primele şapte  automate de bilete noi vor fi achiziţionate chiar săptămâna viitoare

 

Aula Facultăţii de Inginerie Brăila a găzduit, ieri, începând cu ora 9.00, Forumul pentru Mobilitate Durabilă şi Dezvoltare Metropolitană, eveniment organizat de Asociaţia pentru Mobilitare Urbană şi ETL Mobility Cluster, sub auspiciile Uniunii Internaţionale de Transport Public şi Federaţiei Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România. Co-organizatori au fost Consiliile Judeţene şi Primăriile municipiilor Brăila şi Galaţi, cu sprijinul „Braicar” SA şi „Transurb” SA.

Cu atâtea instituţii implicate, evident că forumul şi-a propus să atingă câteva teme de mare interes în domeniul transportului public şi al mobilităţii în spaţiile urbane aglomerate. Au fost dezbătute atât problemele întâlnite în prezent cât şi proiectele şi oportunităţile în materie de mobilitate metropolitană din România. Discuţiile s-au axat, totodată, şi pe necesitatea unei planificări urbanistice şi a unei dezvoltări teritoriale dedicate facilitării unei mobilităţi inteligente şi durabile.

Participant activ la discuţii, primarul Marian Dragomir ne-a declarat că s-a numărat printre iniţiatorii organizării acestui eveniment la Brăila, în urma unor discuţii avute cu ceva timp în urmă cu Ştefan Roseanu, directorul general al Asociaţiei pentru Mobilitate Metropolitană. „Sunt inovaţii pe care oraşe din Europa le-au implementat şi pe care mi le-am asumat prin proiectul candidaturii la funcţia de primar. De aceea, mi-am dorit foarte mult ca acest forum să se desfăşoare la Brăila, pentru a vedea efectiv cum se pot implementa noutăţile în transportul public de călători”, ne-a explicat Dragomir.

Mulţumit de felul cum au decurs dezbaterile în cadrul forumului, dar şi de ideile şi inovaţiile prezentate aici, edilul şef al Brăilei se arată dispus să pună deja în practică, în viitorul foarte apropiat, anumite idei.

Astfel, Marian Dragomir ne-a declarat că, săptămâna viitoare, vor fi achiziţionate şapte noi automate de bilete.

„În cadrul forumului au fost prezentate sisteme moderne de plată on-line a biletelor de călătorie sau prin sms şi cred că am putea implementa de anul viitor unele proiecte pilot în acest domeniu, pentru a vedea dacă brăilenii agreează aceste modalităţi moderne. Suntem hotărâţi ca anul viitor să achiziţionăm automate noi de bilete şi, pentru a dovedi acest lucru, după finalizarea forumului, săptămâna viitoare, vom monta în Brăila 7 noi automate de bilete, moderne”, ne-a spus Dragomir.

Potrivit primarului, schimbările nu se vor limita doar la automatele de bilete. „Anul viitor, în ianuarie, vom majora capitalul social al societăţii Braicar, cu scopul de a cumpăra 20 de noi autobuze de capacitate medie. Din fonduri proprii, vom achiziţiona automate de bilete noi şi analizăm posibilitatea de modernizare a celor existente. Staţiile de autobuz vor reprezenta o prioritate şi vom contacta societăţi comerciale care să susţină financiar montarea unor staţii noi şi moderne de autobuz, primind în schimb dreptul de a-şi promova reclame în aceste staţii”, şi-a mai anunţat o parte dintre intenţii primarul Dragomir.

La forum au mai fost prezentate şi alte facilităţi moderne, pe care le-am putea avea şi în Brăila într-un viitor nu prea îndepărtat. Astfel, participanţii au prezentat situaţii concrete privind accesarea în viitor a fondurilor europene pentru achiziţia de mijloace de transport electrice, sisteme de management al traficului bazate pe o tehnică de localizare a autobuzelor prin GPS şi transmiterea în timp real a datelor către un server. „Sistemul facilitează vizualizarea în timp real a întregii flote, în orice moment, cu scopul de a se putea interveni, pentru a elimina timpii de aşteptare în staţii”, ne-a mai explicat primarul Marian Dragomir, dând de înţeles că şi-ar dori un astfel de sistem şi în municipiul nostru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro