Mergi la conţinutul principal

Încă 2 ani şi jumătate după gratii, după ce a devastat două celule

Sentinţă în cazul unui tânăr care a devastat două camere de la Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Tichileşti. 

Astfel, judecătorii brăileni au dispus prelungirea, pe o durată de 2 ani şi 6 luni, a măsurii educative a internării într-un centru de detenţie aplicată inculpatului Ispir Alexandru Ionuţ, prin sentinţa penală din 22 ianuarie 2015 a Judecătoriei Botoşani, definitivă prin neapelare, pentru săvârşirea, la datele de 11 aprilie şi 4 mai 2014, a infracţiunii de distrugere
În vârstă de 19 ani, Ionuţ Ispir Alexandru a fost trimis în judecată anul trecut, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Născut în municipiul Botoşani, Ispir executa în acel moment o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti.
În ziua de 11 aprilie 2014, precizează procurorii brăileni, în jurul orei 20:20, Alexandru Ionuţ Ispir, la acea dată deţinut în Penitenciarul Tichileşti, camera E 3.10, pe fondul unei stări nervoase, "a distrus cu intenţie următoarele bunuri din camera de deţinere: oglindă baie, geamul termopan de la fereastra camerei, dulap cameră, cuier cameră, apărătoare sistem iluminat cameră". Tânărul a fost calmat, dar situaţia s-a repetat în luna următoare.
Astfel, în ziua de 4 mai 2015, în jurul orei 15:00, tânărul deţinut a distrus bunuri din altă cameră, E 3.15, pe fondul unei stări de agitaţie, "motivat de faptul că nu are ţigări", precizează anchetatorii. De data aceasta, deţinutul a făcut fărâme geamurile termopan de la fereastra camerei şi a distrus dulapul şi bateria de la duş.
Procurorii care s-au ocupat de caz precizează că inculpatul Alexandru Ionuţ Ispir a refuzat să dea declaraţii şi să semneze actele întocmite de poliţiştii brăileni la urmărirea penală. Cu toate acestea, probe au fost cu duiumul; martorii audiaţi (minori şi tineri aflaţi în aceeaşi cameră cu Ispir) au confirmat săvârşirea faptelor, precizând că, de fiecare dată când rămânea fără ţigări, Ispir devenea nervos şi se apuca de distrus bunuri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro